Jan Vacek
5. září 2015 • 15:30

Radost s pachutí podivna. Hříchy, které mučí národní tým

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští fotbalisté nemohou být se svým výkonem proti Kazachstánu spokojeniČeští fotbalisté nemohou být se svým výkonem proti Kazachstánu spokojeniFOTO: ČTK

    Radost s pachutí podivna. Tak by se dalo krátce shrnout představení české reprezentace v utkání s Kazachy. I přes výhru totiž bylo ve hře národního týmu mnoho nedostatků. Deník Sport shrnuje ty nejzásadnější.

  • Absence presinku

    Být aktivní, nedat soupeři vydechnout a po ztrátě míče se okamžitě snažit o jeho znovuzískání. To je moderní fotbalová filozofie, které se ovšem reprezentace proti Kazachům dokonale zpronevěřila. Češi rezignovali na snahu o zatlačení papírově slabšího soupeře do defenzivy, vrcholem byl závěr prvního poločasu. Hosté dlouhé dvě minuty poklidně kombinovali s balonem, Češi jen přihlíželi. 64 Tolik procent času měli Češi balon na svých kopačkách.

    Milan Škoda se postaral o otočení skóre proti KazachstánuFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Nulový pohyb

    Bez balonu Bez pohybu hrát fotbal najde. V ideálním případě to vypadá tak, že hráč na balonu má automaticky k dispozici několik možností, kam míč distribuovat. Ve čtvrtek to ovšem neplatilo. Svěřenci trenéra Pavla Vrby byli zabrždění, vlastní statičností si situace sami komplikovali. Chyběly sprintové náběhy, kombinace v nejvyšší rychlosti. Češi svým přístupem Kazachům bránění značně usnadnili.

    Brankář Česka Petr Čech při zákrokuFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Alibistická rozehrávka

    Tomáš Rosický je pro národní tým nenahraditelný, to v tuhle chvíli nelze zpochybnit. Duel v Plzni to jen podtrhl. Při absenci lídra se nenašel nikdo, kdo by se odhodlal ke kolmému balonu vpřed. Drtivá většina přihrávek létala do stran, případně zpět ke stoperům. Z české hry se tak naprosto vytratil moment překvapení. Mnoha přihrávkám navíc chyběla razance, která by přispěla k plynulejší mezihře.

    Trenér české reprezentace Pavel Vrba se při zápase s Kazachstánem hodně zapotilFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Bránění standardek

    Už před zápasem bylo jasné, že to bude největší (možná jediná) zbraň Kazachů. Standardní situace. Pavel Vrba svůj tým na jejich bránění připravoval, přesto se to nepovedlo. Češi zaspali už při rozehrání na krátko, následně nedokázali pohlídat náběh Logviněnka a inkasovali. Od stejného hráče navíc už potřetí, znovu po standardní situaci. Nešvar z první části kvalifikace tak žije dál.

    Fotbalisté Česka po výhře 2:1 nad Kazachstánem děkují fanouškůmFoto Dominik Bakeš (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud