6. září 2015 • 13:37

Španělé zničili Slovensko. Proč ale fanoušci vypískali Piquého?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hřišti jasně vládli, vyhráli s přehledem 2:0. Fotbalisté Španělska zvládli důležitý kvalifikační duel proti Slovensku, přesto se po utkání řešilo především něco jiného. Domácí fanoušci totiž během zápasu pískali na stopera Gerarda Piquého, který si to u nich v minulosti dost rozházel.



Diváci při utkání Španělska byli svědky zvláštních scén. Piqué se dotkl míče a velká část domácích příznivců spustila hlasitý pískot. Druhý tábor zase tleskal. Proč vlastně Španělé pískali na vlastního hráče?

Piqué totiž budí ve Španělsku velké kontroverze. Obránce Barcelony nesnáší většina fanoušků Realu Madrid, protože si skoro při žádném triumfu svého týmu nezapomene do rivala kopnout. Často velmi trapně, jako když zaútočil na soukromí Cristiana Ronalda .

Druhým, ještě vážnějším důvodem, je Piquého podpora samostatného Katalánska. I v tomto se v minulosti často vyjadřoval dost nemístně a bez respektu. To mu velká část Španělů nedokáže odpustit, zatímco Katalánci ho pochopitelně milují.

VIDEO | Španělé porazili Slovensko 2:0

Piquého spoluhráči se ho každopádně po utkání zastávali. „Pískání nám nepomáhá, není to dobré. Ovlivňuje to všechny hráče,“ tvrdil Andrés Iniesta . „Prosím fanoušky, aby na Piquého nepískali. Není to příjemné,“ dodal kapitán Španělska Iker Casillas .

„Myslím, že je to politováníhodné. Je opravdu nechutné, aby španělští fanoušci pískali na člena jejich národního týmu,“ opřel se do příznivců trenér Vicente del Bosque.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud