6. září 2015 • 21:12

Česká RADOST. Vrba vyháněl Koháka, Čech objímal Peltu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pošesté za sebou kupují lístky na závěrečný turnaj mistrovství Evropy. Čeští fotbalisté si výhrou 2:1 v Lotyšsku s předstihem zajistili postup do Francie, euforie nebrala konce. Hráči se už na hřišti semkli do vítězného kolečka, pokřik v podání maséra Eduarda Poustky přišel hned v šatně po utkání. „Celou kvalifikaci jsme sbírali body, tenhle tým si postup zasloužil,“ hodnotil kvalifikaci do kamer České televize gólman Petr Čech.



Po skončení utkání Češi nejdřív zvedli ruce nad hlavu, zároveň hledali své kamarády na střídačce. Když ti spustili hurónský řev, bylo jasno. Turci udrželi výhru s Nizozemskem, tím pádem je cesta na EURO 2016 do Francie volná!

„Vyhrávali jsme, i když se nám předtím dva zápasy nepovedly. Tým ukázal, že je hladový po úspěchu, za soudržnost, chuť a nakonec i kvalitu jsme si to zasloužili,“ neskrýval radost gólman Petr Čech . Pak už spolu s ostatními spoluhráči spěchal oslavit velký úspěch do šatny.

„Jsem rád, že jsem dal gól, který nám pomohl k postupu na EURO. V šatně byla euforie, zařvali jsme si pokřik, jako vždycky ho vedl Eda (masér Poustka). Pěkné,“ usmíval se v rozhovoru pro ČT Vladimír Darida . Velkou radost jen podtrhlo vřelé objetí předsedy FAČR Miroslava Pelty s Petrem Čechem.

takhle se slaví postup na Euro!!!

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 6. září 2015

Postup pochopitelně potěšil i vedení českého fotbalu. „Kvalifikace pro nás úspěšně skončila, takhle jsem si to v duchu přál,“ radoval se předseda FAČR Miroslav Pelta . „Pro český fotbal i fanouška je to skvělá zpráva. Chci pozvat diváky na rozlučku s kvalifikací proti Turecku, abychom si to společně užili. Fotbal nemá logiku, dneska se budou Holanďani modlit, abychom porazili Turky a oni mohli jít do baráže,“ dodal k nečekanému pořadí skupiny A, kde je největší favorit na hraně obrovské blamáže.

Pelta o oslavách: Měly úplně jiný rozměr, než po Černé Hoře
Video se připravuje ...

Čech po postupu na EURO: Jsme rádi, že nemusíme do baráže
Video se připravuje ...

Pavelka: Jsem rád, že jsem se připotal k postupu na EURO
Video se připravuje ...

Důležitým klíčem k postupu je osoba  Pavla Vrby . Muž, který dvakrát dovedl Viktorii Plzeň k postupu do Ligy mistrů, slaví další velký úspěch trenérské kariéry. „Řadím to stejně jako postup do Champions League, pochopitelně mám radost. Na klubové úrovni to trošku víc prožíváte, s hráči jste celý rok, to bylo víc srdcovější,“ hodnotil Vrba.

Trenér národního týmu také přiznal vtipkou historku, která se stala o poločase. Informace o průběhu druhého utkání mezi Tureckem a Nizozemskem týmu vyzradil moderátor Jakub Kohák . „Pan Kohák přiběhl a křičel k lavičce, že Turci vedou 2:0, vyhnal jsem ho hned pryč,“ říkal Vrba.

Reprezentační triumf si ale také hodně vychutnával. „Národní mužstvo je výzva pro každého trenéra. Jsem rád, že i když se nám nedařilo, teď výsledky jsou,“ usmíval se 51letý kouč. „Ale pořád je to jen krůček. Mistrovství Evropy bude náročné jako Turecko nebo Holandsko, zápasy to nebudou vůbec jednoduché,“ upozornil.

David Limberský si po utkání vyměnil dres Jakubem Kohákem, od kterého dostal kšiltovku. S ní se pak dělil o své pocity po obrovském triumfu. „S Lotyšskem jsme vedli dva nula, hráli jsme velmi dobře. Před druhou půlí jsme se dozvěděli výsledek z Turecka, cítili jsme, že postup je blízko, přestali jsme kombinovat, trošku znervóznili a báli se o výsledek. Naštěstí jsme to udrželi, potvrdilo se, že poslední krok bývá nejtěžší,“ ohlédl se za zápasem autor první české branky.

Euforie byla v šatně obrovská. Češi předčili silné soupeře a jako jedni z prvních slaví postup na turnaj, který ve Francii vypukne příští rok v létě. „Když jsme s trenérem Vrbou byli na losování kvalifikace, nebylo nám nejlíp, ta skupina vypadala hrůzostrašně.  Jsem šťastný, že jsme to zvládli. Důležité jsou i finance. Říkám dlouho, že nejlepší sponzor jsou příjmy ve světě a od FIFA a UEFA,“ radoval se Pelta.

Trenér Česka Pavel Vrba se musel vyhnout skluzu lotyšského hráče
Trenér Česka Pavel Vrba se musel vyhnout skluzu lotyšského hráče

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud