9. září 2015 • 11:40

Rooney je NEJ střelcem Anglie všech dob! Měl proslov a odkryl nástupce

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když útočník Wayne Rooney skóroval v úterý z penalty proti Švýcarsku, zapsal se navždy do historie anglické reprezentace. A to zlatým písmem. Dlouholetá opora totiž zaznamenala svůj 50. gól za Albion. Tím za sebou Rooney definitivně nechal legendárního Sira Bobbyho Charltona a stal se nejlepším střelcem Anglie v historii.



Už když Rooney v předešlém utkání gólem proti San Marinu Bobbyho Charltona se 49 brankami vyrovnal, byla z toho velká sláva. Jen pár dnů poté přidal další trefu a na vrcholu nejlepších střelců anglické reprezentace se osamostatnil.

Zajímavostí je, že Rooneyho vedl na hřiště jeden ze synů další anglické legendy. Útočník Manchesteru United držel za ruku syna Davida Beckhama Romea.

Když po utkání Rooney vešel do kabiny, vítal ho potlesk spoluhráčů. Trenér Roy Hodgson ho pak vyzval, aby pronesl proslov. Anglický kanonýr neodmítl. „Chtěl bych poděkovat každému z vás, trenérům, hráčům i ostatním, se kterými pracuji již dlouhou dobu,“ začal.

VIDEO | Rooneyho proslov před spoluhráči

„Toto je velká chvíle pro mě, mojí manželku a celou mojí kariéru. Kvůli týmu i sobě doufám, že je toho ještě hodně před námi. Můžeme být úspěšní,“ pokračoval Rooney, který také jmenoval své možné nástupce.

„Je tu spousta mladých kluků, kteří se k mému rekordu mohou v budoucnu přiblížit a třeba ho i překonat. Harry (Kane), Ross (Barkley) či Raheem (Sterling),“ prozradil anglický kanonýr, komu ze svých kolegů nejvíce věří.

K Rooneymu se vyjádřil i ten, kterého podsaditý útočník překonal. „Reprezentovat svou zemi je vždy obrovská čest. Rád bych Waynovi pogratuloval, je to pro něj i jeho rodinu důležitý moment, na který může být právem hrdý,“ řekl Sir Bobby Charlton.

Rooney oslavil každopádně svůj velký večer v klidu. „Obrovská pocta být rekordním střelcem Anglie. Noc, na kterou nikdy nezapomenu. Díky všem, kteří mi na mé cestě pomohli,“ napsal fanouškům a přidal fotku s manželkou.

Útočník Wayne Rooney slaví svůj rekordní 50. gól v dresu Anglie
Útočník Wayne Rooney slaví svůj rekordní 50. gól v dresu Anglie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud