Jonáš Bartoš
9. září 2015 • 17:01

Český hotel pro EURO? Pustíme tam jen manželky, vtipkuje manažer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brzký postup na mistrovství Evropy v sobě skrývá velmi příjemné starosti. Trenér Pavel Vrba už může pomalu uvažovat nad konečnou nominací a soupeři ve skupině, vedení národního týmu zase řešit logistické detaily, které vyplývají z účasti na velkém turnaji. Třeba to, kde bude tým ubytovaný a jaké podmínky pro hráče ve Francii za rok nachystat. „Budeme chtít co nejvíc soukromí,“ neskrýval Pavel Vrba, odhodlaný jít cestou Karla Brücknera, tedy maximálního klidu a ústraní.



V cestě za úspěchem na mistrovství Evropy rozhoduje každičký detail. Velmi podstatnou otázkou je to, kde bude celý fotbalový ansábl během šampionátu bydlet. Češi díky tomu, že si jako jedni z prvních zajistili účast, mohou s předstihem zkoumat možnosti ubytování ve Francii.

„Trenér Vrba to do doby, než bylo jasno, z pověrčivosti odmítal. Společně s panem Dudlem (technický vedoucí reprezentace) už jsme ale ve Francii byli a zkoumali možnosti,“ prozradil manažer národního týmu Dušan Fitzel.

„Rozhodili jsme sítě, uvidíme. Konečný termín pro ubytování máme až po losování skupin (12. prosince), budeme se rozhodovat na základě toho, kde budeme hrát. Pak přijdou další návštěvy Francie, abychom si prohlédli hotely a zjistili jejich možnosti,“ uvedl Fitzel.

Vybrat správný hotel, kde budou hráči v ideálním případě trávit až měsíc do finále turnaje, to je skutečná alchymie. Zavřete mužstvo někam na vesnici do úplného ústraní – hrozí ponorka. Šoupnete výpravu někam do centra velkého města – vzniká hrozba množství lákadel, která hráče vyvedou z koncentrace.

„Ubytování musí být určitě blízko letiště, možná i rychlovlaku TGV, kterým se po Francii cestuje. Pokud by byly vysoké teploty stejně jako letos v létě, asi bychom nevolili ubytování na jihu, takže se pohybujeme spíš v té severní části Francie,“ naznačil Fitzel uvažování českých funkcionářů.

Klíčovým momentem byl vstup do kvalifikace, hodnotil Vrba
Video se připravuje ...

Češi chtějí odehrát co nejvíc příprav

Spolu s trenérem Vrbou prosazují jednoznačně víc soukromí před šumem velkoměsta. Tak, jak to měl s mužstvem nastavené i Karel Brückner . „Jestli město, nebo vesnice? Je to tak půl napůl. Chceme, aby to do centra bylo deset minut chůzí nebo taxíkem a abychom měli klid na svoji práci. To znamená, aby se hotel nacházel v takovém areálu, kam jen tak někdo nevleze a nebyli tam další hosté,“ dodal Fitzel. „Budeme dělat všechno pro to, abychom měli co nejvíc soukromí a nebyli nějak rušení,“ přitakal vedle sedící Vrba.

Dovolí přístup k hráčům manželkám či přítelkyním? „Našim manželkám ano, ale přítelkyním ne,“ rozesmál se Fitzel po dotazu novinářů. Je jasné, že hráče od vnějšího světa úplně uzavřít nehodlají, rodinné příslušníky a nejbližší lidi k týmu pravděpodobně pustí. Často platí pravidlo, že manželky a přítelkyně dostávají povolenku v momentě, kdy se postoupí ze skupiny.

Ještě před startem celé akce (10. června) tým absolvuje velké soustředění, aby co nejlépe vyladil formu na šampionát. „Jako zajímavá destinace se nabízí Rakousko, tam se asi sejde celá Evropa. Bude jednodušší najít tam soupeře pro přátelák,“ prohlásil Fitzel.

Češi také hodlají po říjnové kvalifikaci využít všechny termíny pro možná přípravná utkání. Na listopad je domluvený zápas se Srbskem (pravděpodobně v Olomouci), v jednání je duel s Polskem. "Kdyby Poláci postoupili do baráže, tak budeme muset najít někoho jiného," upřesnil Fitzel.

"Na jaro jsme rozhodili sítě a uvidíme, jak to dopadne. Zásadní z tohoto pohledu bude prosincové losování základních skupin mistrovství Evropy, kde se podle losu budou dohadovat přípravné termíny," dodal reprezentační manažer směrem k zápasu v březnu a generálce před turnajem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud