29. září 2015 • 14:30

Limberský chybí v nominaci, Vrba se o něm nechtěl bavit

Autor: iSport.cz, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dostal pokutu v klubu, v Plzni přestal být kapitánem, teď bude chybět i u oslav postupu na EURO 2016. Obránce David Limberský nefiguruje v nominaci fotbalové reprezentace na závěrečné zápasy evropské kvalifikace s Tureckem (10. října) a v Nizozemsku (13. října). Trenér Pavel Vrba ho nepovolal poté, co způsobil autonehodu v opilosti a následně nevhodně slavil gól při ligovém utkání v Příbrami. Důvody, proč Limberský v nominaci není (je však zařazený na seznam náhradníků), však dnes odmítl komentovat.



K důvodům, proč Limberský na jeho seznamu chybí, odmítl Vrba hovořit. "Rozhodl jsem se, že ho nebudu nominovat. O Davidovi už jste toho napsali dost," sdělil novinářům. "Ukazuje to, že nominaci nemá jistou nikdo. Budu se ale bavit pouze o zápasech s Tureckem a Holandskem," přidal další vyjádření.

Otázky na Limberského? Vrba pohrozil odchodem z tiskovky
Video se připravuje ...

Odmítl komentovat i nedávné výroky předsedy FAČR Miroslava Pelty pro DVTV, který mimo jiné prohlásil, že se s Vrbou shodují na tom, že Limberského incident je neslučitelný s rolí reprezentanta. "To se zeptejte pana předsedy, já nebudu komentovat pana předsedu," prohlásil Vrba. Pak dokonce hrozil, že tiskovou konferenci ukončí.

Vrba jinak nepovolal žádného úplného nováčka, dva hráče ještě dodatečně nominuje v pátek. Stále chybí zraněný kapitán Tomáš Rosický z Arsenalu, naopak vracejí se uzdravení Jaroslav Plašil s Tomášem Necidem.

Český tým má už před říjnovými zápasy jistý postup na mistrovství Evropy a v závěru kvalifikace bude na dálku hrát s Islandem o první místo ve skupině.  Zápas s Tureckem se bude hrát na Letné 10. října, závěrečný duel kvalifikace v Nizozemsku pak 13. října v Amsterdamu.

Turecko a Nizozemsko? Hráče nemusím motivovat, těší Vrbu. Nechá chytat Vaclíka
Video se připravuje ...

NOMINACE FOTBALOVÉ REPREZENTACE

Brankáři: Petr Čech (Arsenal, 116/0), Tomáš Vaclík (Basilej, 3/0), Tomáš Koubek (Liberec, 0/0)
Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy, 31/1), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim, 10/1), Václav Procházka Plzeň 12 0, Mario Holek Sparta 8 0, Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul, 60/8), Marek Suchý (Basilej, 22/0), Filip Novák (Midtjylland, 1/0)
Záložníci: Bořek Dočkal (Sparta, 19/6), Jiří Skalák (Mladá Boleslav, 1/0), Vladimír Darida (Hertha Berlín, 27/1), Josef Šural (Liberec, 3/0), Milan Petržela (Plzeň, 16/0), David Pavelka (Liberec, 2/0), Jaroslav Plašil (Bordeaux, 94/6), Ladislav Krejčí (Sparta, 16/2)
Útočníci: David Lafata (Sparta, 36/8), Tomáš Necid (Bursaspor, 31/8), Milan Škoda (Slavia, 3/2)

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud