7. října 2015 • 04:59

Náhradníci na hřiště! Koho může Vrba zkoušet v kvalifikaci?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Hráči, kteří od reprezentačního trenéra Pavla Vrby mohou dostat šanciHráči, kteří od reprezentačního trenéra Pavla Vrby mohou dostat šanciFOTO: Koláž iSport.cz

    Česká fotbalová reprezentace se před duely s Tureckem (sobota 10. října) a v Nizozemsku (úterý 13. října) nachází v luxusní pozici. S postupem na mistrovství Evropy v kapse může dát trenér Pavel Vrba prostor i hráčům, kteří se v dosavadním průběhu kvalifikace na hřiště moc nedostali. Koho může český kouč postavit proti silným soupeřům?

  • Tomáš Vaclík

    brankář, 26 let, Basilej, 3 starty

    Pavel Vrba dopředu avizoval, že v závěru kvalifikace dostane prostor i Tomáš Vaclík. Gólman pravidelně chytá v Basileji, jenže za stálicí jménem Petr Čech se v národním týmu na hřiště moc nedostane. Tentokrát prostor mít bude, měl by chytat jeden ze zápasů buď doma s Tureckem, nebo v Nizozemsku.

    Tomáš Vaclík Tomáš VaclíkFoto Pavel Mazáč Sport

  • Filip Novák

    obránce, 25 let, Midtjylland, jeden start

    Poté, co Pavel Vrba v nominaci vynechal alkoholového hříšníka Davida Limberského, mohl by na levém beku dostat šanci Filip Novák. Pětadvacetiletý obránce navázal na výkony z Jablonce i v dánském Midtjyllandu, okamžitě se zapracoval do základní sestavy a dokonce skóroval v zápase Evropské ligy.

    Český obránce dánského Midtjyllandu Filip Novák (vpravo) v zápase proti Bruggám Český obránce dánského Midtjyllandu Filip Novák (vpravo) v zápase proti BruggámFoto EPA

  • Theo Gebre Selassie

    obránce, 28 let, Werder Brémy, 31 startů

    V sestavě Werderu Brémy během aktuální sezony ještě nechyběl ani minutu, trenér Vrba ho vnímá prakticky srovnatelně s Pavlem Kadeřábkem, dosud první volbou na místo pravého reprezentačního beka. Gebre Selassie by se na hřiště tentokrát dostat měl, Vrba v jeho případě přiznal, že ho chce v zápasech víc vyzkoušet.

    Fotbalový obránce Theo Gebre Selassie v dresu českého národního týmu Fotbalový obránce Theo Gebre Selassie v dresu českého národního týmuFoto Pavel Mazáč Sport

  • Martin Frýdek

    záložník, 23 let, Sparta, žádný start

    Objev letošní sparťanské sezony. Martin Frýdek se po návratu z Liberce rychle zapracoval do základní sestavy, dokáže nastupovat skoro na všech myslitelných pozicích. Šikovnému, technicky vybavenému hráči nejvíc svědčí levá strana, kde může prodat svou vypiplanou levačku a schopnost přejít jeden na jednoho.

    Martin Frýdek Martin FrýdekFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Tomáš Necid

    útočník, 26 let, Bursaspor, 31 startů

    Doposud byl Vrbovou útočnou jedničkou David Lafata, vzhledem k formě Tomáše Necida se to ale může změnit. Exslávistický šutér se vyšvihl mezi elitní kanonýry turecké ligy, v dresu Bursasporu zvládl nastřílet už pět gólů. V kvalifikaci se i kvůli zdravotním problémům na hřiště příliš nedostal, proti Turecku a případně i proti Nizozemsku ale klidně může nastoupit v základní sestavě.

    Tomáš Necid Tomáš NecidFoto Pavel Mazáč SPORT

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud