10. října 2015 • 22:37

Češi se doma loučí prohrou 0:2. Turci je zlomili po pauze

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté prohráli poslední domácí zápas v kvalifikaci o EURO 2016. Jako již jistí postupující podlehli na Letné Turecku 0:2, které naopak výrazně zvýšilo své šance na účast v baráži. Oba góly inkasoval Vrbův tým po přestávce.  Nejdříve v 62. minutě po sporné penaltě otevřel skóre Inan, náskok potvrdil jedenáct minut před koncem Hakan Calhanoglu. Kvalifikaci Češi zakončí v úterý duelem v Nizozemsku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 10. • 20:45
Česká republika
Česká republika
0:2
ONLINE
10. října
20:45
Turecko
Turecko
Góly

Domácí:

Hosté: 62. Inan, 79. Çalhanoğlu

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Suchý (C), Procházka, Novák – Darida, Pavelka – Dočkal (78. Petržela), Josef Šural (67. Milan Škoda), Krejčí (54. Skalák) – Lafata.

Hosté: Babacan – Özbayraklı, Aziz, Balta, Erkin – Inan – Tufan, Özyakup (88. Topal), Arda Turan (C) (86. Töre) – Çalhanoğlu, Tosun.

Náhradníci

Domácí: Čech, Koubek, Kadlec, Gebre Selassie, Kalas, Frýdek, Skalák, Plašil, Petržela, Kopic, Necid, Škoda

Hosté: Mert Akyüz, Günok, Taşdemir, Gülüm, Topal, Şen, Bulut, Erdinç, Şahan, Öztekin, Töre, Yokuşlu

Karty

Domácí: Krejčí, Dočkal, Pavelka, Novák

Hosté: Özbayraklı, Şen

Rozhodčí

Atkinson – Mullarkey, Child (vš. Anglie)

Stadion

Návštěva

17 190 diváků

Trenér Vrba podle předpokladů udělal několik změn v sestavě. Premiéru v základní sestavě si odbyl obránce Novák a poprvé si v soutěžní utkání za dospělou reprezentaci zachytal gólman Vaclík, který nahradil jedničku Čecha.

V první půli však brankářská dvojka prakticky žádnou práci neměla. Turecko zahrozilo jen v šesté minutě, kdy Tosun postupoval sám na Vaclíka, s přehledem zakončil, ale trefa kvůli těsnému ofsajdu nemohla platit.

Zatímco český celek hrál s jistotou postupu v zádech v klidu, Turci bojují s Nizozemskem na dálku o třetí místo znamenající baráž a důležitost utkání je viditelně svazovala. Odskakovaly jim míče a Češi po čtvrthodině převzali otěže.

Novák: Penalta? Jestli to byl faul, měl mě sudí vyloučit
Video se připravuje ...

Domácí lépe kombinovali, více drželi balon, ale s výjimkou několika náznaků hostující branku dlouho neohrozili. Až v 41. minutě nacentroval z pravé strany Kadeřábek, jenže nabíhající Šural poslal hlavičku z výborné pozice hodně mimo.

I po přestávce byli zpočátku aktivnější Češi. Dočkal napálil odražený balon nad, jeho spoluhráč ze Sparty Krejčí v nadějné pozici dvakrát pokazil centr a Vrba místo něj nasadil Skaláka.

Brankář Vaclík: Škoda že jsem při penaltě netrefil stranu
Video se připravuje ...

Turecko bylo v ofenzivě dlouho neškodné, ale v 62. minutě otevřelo skóre. Erkin vysokým nákopem vrátil míč do vápna, kde Aziz po souboji s Novákem upadl a z přísně nařízené penalty se prosadil Inan. Vaclík si vybral špatnou stranu.

Vrba poslal na trávník druhého útočníka Škodu, v 70. minutě ale opět zahrozili hosté. Senova křížná střela se otřela o vnější část tyčky. Za dalších devět minut si už ale hosté pojistili náskok. Po centru za obranu si zpracoval míč Calhanoglu a křížnou střelou propálil Vaclíka.

Turecko pak promarnilo ještě dvě šance, ale i tak si před posledním zápasem skupiny s Islandem udrželo dvoubodový náskok před Nizozemskem na třetím místě, které znamená baráž.

Branky: 62. Inan z pen., 80. Calhanoglu. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Angl.). ŽK: Krejčí, Dočkal, Pavelka, Novák - Özbayrakli, Sen. Diváci: 17.190.

ČR: Vaclík - Kadeřábek, Suchý, Procházka, Novák - Dočkal (78. Petržela), Darida, Šural (67. Škoda), Pavelka, Krejčí (54. Skalák) - Lafata. Trenér: Vrba.

Turecko: Babacan - Özbayrakli, Aziz, Balta, Erkin - Inan - Tufan, Özyakup (87. Topal), Turan (85. Töre) - Calhanoglu, Tosun (64. Sen). Trenér: Terim.

Trenér Česka Pavel Vrba nemohl být s výkonem svého týmu spokojený
Trenér Česka Pavel Vrba nemohl být s výkonem svého týmu spokojený

Z V R P Skóre B
1. Česko 10 7 1 2 19:14 22
2. Island 10 6 2 2 17:6 20
3. Turecko 10 5 3 2 14:9 18
4. Nizozemsko 10 4 1 5 17:14 13
5. Kazachstán 10 1 2 7 7:18 5
6. Lotyšsko 10 0 5 5 6:19 5

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud