Jakub Dvořák
14. října 2015 • 04:59

SHOW českých nadějí! Kadeřábek a Šural zastínili hvězdy Oranjes

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě parádní akce, dva vstřelené góly do sítě Nizozemska (3:2). Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba vsadil v posledním duelu kvalifikace EURO 2016 na mladé hráče a byla to správná volba. První branku obstarali Jiří Skalák a Pavel Kadeřábek, dvojice ještě nedávných reprezentantů do 21 let. Druhou pak vstřelil Josef Šural po souhře s Tomášem Necidem. Pozornost, která měla patřit domácím hvězdám, si uzmuli pro sebe čeští mladíci.



Velká show českých nadějí začala ve 24. minutě. Tomáš Necid efektně posunul míč patičkou za sebe na Skaláka. Ten si všiml naběhnutého obránce Pavla Kadeřábka a šikovnou přihrávkou ho poslal do rozhozené obrany domácích. Obránce Hoffenheimu se vůbec nerozpakoval a podélně propálil brankáře Zoeta.

VIDEO: Branka Pavla Kadeřábka na 1:0

"Měl jsem dobrý první dotek s míčem, pak jsem si všiml, že brankář počítá s tím, že budu centrovat. Tak jsem to zkusil vystřelit na přední tyč a naštěstí jsem to trefil hezky," říkal po utkání Kadeřábek v rozhovoru pro ČT.

Vycházející ligové hvězdy v reprezentaci oslnily. Jaké mají zbraně?
Video se připravuje ...

Umístění střely na přední tyč okoukal na tréninku od spoluhráče Ladislava Krejčího. "Moc branek nedávám, ale když už, tak právě na přední tyč. Na tréninku jsem to odkoukal od Ládi. Tomu gólmani neustále nadávají, že to zkouší na přední tyč. Tak jsem to zkusil taky a vyšlo to,“ radoval se autor první branky zápasu.

VIDEO: Branka Josefa Šurala na 2:0

To však od českých hráčů nebylo všechno. O deset minut později se opět připomněli pohlednou akcí. Obránce Theodor Gebre Selassie rozehrál aut na volného Tomáše Necida a ten prvním dotykem sklepl na Josefa Šurala. Liberecký záložník si prostrčil míč kolem obránce Van Dijka a propálil Zoeta.

"Necka (Tomáš Necid) na sebe natáhl dva hráče do rohu a hezky mi to prohodil. Mohl jsem vystřelit hned, ale trefil bych obránce, tak jsem to zkusil takhle a vyšlo to,“ popsal 25letý záložník svoji parádní akci.

Jiří Skalák měl navíc prsty i ve třetí brance Čechů. Po jeho centru si vstřelil vlastní gól hvězdný útočník Robin van Persie a tím doslova pohřbil naděje domácích o účasti na evropském šampionátu.

Ukázalo se, že špička z české ligy se může měřit s oporami velkoklubů. "Před zápasem sice byla na papíře velká jména, ale ukázali jsme, že ta výkony nedělají. Předvedli jsme velmi dobrý, bojovný výkon, navíc většinu zápasu v deseti hráčích,“ chválil Šural své spoluhráče.

Kadeřábek o svém gólu: Viděl jsem, že brankář čeká centr
Video se připravuje ...

Suchý: Doufám v co nejmenší trest
Video se připravuje ...

Čeští fotbalisté slaví cennou výhru
Čeští fotbalisté slaví cennou výhru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud