14. října 2015 • 12:44

Je to STŘELEC! Fanoušci se smějí Van Persieho vlastňáku s Čechy

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Robin van Persie zvýšil na 3:0. Na tom by nebylo nic šokujícího. Jenže útočník Nizozemska si dal v kvalifikačním utkání ukázkový vlastní gól a do třígólového trháku poslal český tým. Favorit nakonec korigoval, ale přesto prohrál 2:3. Zatímco Češi tak slaví první místo ve skupině, Van Persie a spol. jsou pro smích.



Nizozemci byli už před zápasem s Českem v těžké pozici, ani tři body by jim nakonec kvůli výhře Turecka nestačily. To ale během utkání nemohli vědět. A fanoušci očekávali jedině vítězství. O to víc museli být zklamaní.

Češi svého soupeře dokonale zaskočili, vedli už 2:0. Poté se ovšem nechal vyloučit Marek Suchý a domácí najednou dostali naději. Jenže druhý poločas začali tragicky. Svěřenci Pavla Vrby byli i o deseti lepší.

V 66. minutě pak přišla pro domácí pohroma. Jiří Skalák rozehrál přímý kop, Gebre Selassie si naskočil na míč, ale ten ho přeletěl. Za českým obráncem ovšem stál Van Persie a nepochopitelně zamířil přesně do vlastní branky.

VIDEO | Van Persieho vlastní gól proti Česku

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat, z nizozemského útočníka si hned utahovali fanoušci na sociálních sítích. „Dokázal, že je to střelec. Skutečný kanonýr!“ smáli se a hned porovnávali slavnou Van Persieho hlavičku z MS v Brazílii proti Španělsku a právě vlastní gól s Českem.

Nizozemci si alespoň v závěru utkání trochu reputaci napravili, když snížili na 2:3. Jeden z gólů, nyní již do správné branky, dal také Van Persie. Přesto byl po utkání a naprosto nečekaném vyřazení Nizozemců už v kvalifikaci na EURO hodně smutný.

„Mé srdce pláče. Celý tento kvalifikační cyklus byl pro nás hrozný,“ přiznal Van Persie. „Musíme zůstat pozitivní i v tuto chvíli. Čeká nás dlouhá a bolestivá cesta nahoru, ale musíme se z toho dostat,“ dodal s nadějí.

Končit v reprezentaci Van Persie ani přes neúspěch neplánuje. „Nejsem někdo, kdo v těžkých chvílích utíká od svých povinností. Vzdát se národního týmu pro mě není možnos,“ zakončil.

Kapitán Nizozemska Wesley Sneijder i jeho spoluhráči čelí po porážce v Česku tvrdé kritice
Kapitán Nizozemska Wesley Sneijder i jeho spoluhráči čelí po porážce v Česku tvrdé kritice

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud