15. listopadu 2015 • 04:57

Ukrajina vzdálila přání. Češi budou nejspíš při losu EURO ve třetím koši

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý výkonnostní koš při losování základních skupin pro EURO 2016 ve Francii? Pro českou reprezentaci po prvních duelech baráže dost vzdálená pohádka. Svěřenci Pavla Vrby by totiž potřebovali, aby na šampionát nepostoupily Ukrajina ani Bosna a Hercegovina. A k tomuto scénáři nejspíš nedojde.



Ukrajina udělala domácí výhrou 2:0 nad Slovinskem velký krok k účasti na druhém mistrovství Evropy za sebou. Převahu domácích potvrdili góly ve 22. minutě Andrij Jarmolenko a v 54. minutě Jevgenij Selezňov.

Postup Ukrajiny, který je tak hodně blízko, by určitě nepotěšil české fotbalisty. Ti by tím pádem před losováním základních skupin klesli do třetího výkonnostního koše. Ve skupině EURO by pak s největší pravděpodobností dostali těžší soupeře.

I kdyby Ukrajina nakonec nečekaně vypadla, nemají Češi vyhráno. Sledovat totiž musí i další barážový duel, ve kterém hraje Bosna a Hercegovina s Irskem.

V prvním zápase Džeko a spol. doma jen remizovali 1:1 a jejich šance na postup jsou tak nižší než u Ukrajiny. Ale zase ne zanedbatelné.

Až pokud by postup ztratily Ukrajina i Bosna a Hercegovina, patřila by česká reprezentace do druhého výkonnostního koše. Zatím to tak ale nevypadá.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud