iSport.cz
19. listopadu 2013 • 23:00

Hvězdné války 3:2! Ronaldo hattrickem umlčel Ibrahimovice

Autor: iSport.cz, Jan Podroužek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédsko – Portugalsko 2:3. Ibrahimovic – Ronaldo 2:3. Fotbaloví fanoušci si v baráži o postup na mistrovství světa mohli vychutnat doslova hvězdné války. Dvě největší osobnosti svých týmů předvedly, proč patří k nejlepším fotbalistům světa, zápas ve Stockholmu se změnil v jejich velkou show, kterou nakonec na svou stranu strhl Portugalec Cristiano Ronaldo. Hattrickem zařídil výhru a zpečetil postup na brazilský šampionát.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 11. • 20:45
Švédsko
Švédsko
2:3
ONLINE
19. listopadu
20:45
Portugalsko
Portugalsko
Góly

Domácí: 69. Ibrahimović, 72. Ibrahimović

Hosté: 50. Ronaldo, 77. Ronaldo, 79. Ronaldo

Sestavy

Domácí: Isaksson – Lustig, Antonsson, Nilsson, Olsson – Larsson (89. Gerndt), Elm (46. Svensson), Källström, Kačaniklić (82. Durmaz) – Ibrahimović (C), Elmander

Hosté: Patricio – Pereira, Pepe, Alves, Coentrão (54. Antunes) – Veloso, Moutinho, Meireles (75. William), Nani, Ronaldo (C) – Hugo Almeida (81. Ricardo Costa)

Karty

Domácí: Olsson, Svensson, Källström, Antonsson

Hosté: Nani

Rozhodčí

Webb – Mullarkey, Cann

Stadion

Friends Arena, Solna

Tak nenápadně ten souboj začal. Bitva mezi obrovitými individualitami moderní hry. Ale druhý poločas? S hvizdem Howarda Webba začala pekelná mela obou kapitánů – švédského Zlatana a portugalského Ronalda.

Domácí mohli jít do vedení. Tutovku Larssona zničil gólman Patricio. Záložník „tří korunek“ napasoval z malého vápna míč jen do soupeřových kolen. Tak přišel brejk…

VIDEO | Podívejte se na gólovou show Ibrahimovice a Ronalda

Nádherný průnikový pas sebral na čtyřiceti metrech od brány nagelovaný expres CR7. Pelášil až do vápna a levačkou poslal balon na zadní tyč. Hosté vedli a vypadalo to, že skandinávská parta už se nemůže sebrat.

Hrozný omyl. Nastaly totiž velké chvíle Ibrahimovice. Nejdřív v 68. minutě uklidil do brány hlavou rohový kop. 1:1.

O čtyři minuty později zase on. Portugalci hloupě faulovali těsně před svým vápnem útočníka Elmandera. Míč si postavil kouzelný Ibra… A po zemi ho napálil napříč brankou. Celá Friends Arena se najednou probrala k životu.

A jedna z nejunikátnějších show nového věku se ještě víc vyšroubovala. V 77. minutě vyrovnával… Jasně že Ronaldo. Míč si přebral na levé straně velkého vápna Švédů. A opět levačkou na zadní tyč skóroval. Jak jednoduché.

Cristiano Ronaldo se s Nanim raduje z vedoucího gólu v baráži proti ŠvédskuFoto EPA

Kamery pak zabraly jeho hlavního rivala. Ibrahimovic stál u půlicí čáry. Neměl hlavu skloněnou. Nijak výrazně nesmutnil. Jen zvednul ruce do výšky prsou a sportovně zatleskal. Uznal, jak úžasného má soupeře. A zároveň si určitě uvědomoval, co se odehrává za neuvěřitelnou podívanou na trávníku.

Za další dvě minuty dokončila hvězda Realu Madrid hattrick. Naběhl si na křížnou přihrávku, na kopačkách uspal neposedný míč, oběhl s ním brankáře Isakssona a napral ho do odkryté branky.

Jeho spoluhráči ho pak zavalili svými těly u rohového praporku. Všichni dobře věděli, komu mají děkovat. Koho pak ulicemi své země mají nosit na rukou.

„Večer musíme být nebojácní,“ napsal na svůj Twitter Ronaldo před zápasem. A všem to dokázal. V impozantním kapitánském souboji dovedl svoje koně až do Brazílie.

Ještě jednou, pánové. Klobouk dolů!

Zklamaný Zlatan Ibrahimovic si sundává kapitánskou pásku po prohře s Portugalskem. Jeho dva góly na Ronalda nestačily
Zklamaný Zlatan Ibrahimovic si sundává kapitánskou pásku po prohře s Portugalskem. Jeho dva góly na Ronalda nestačily

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud