20. listopadu 2013 • 00:04

Francii poslal na MS metrový ofsajd a vlastní gól Ukrajinců

Autor: riš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je pro zlost. Ukrajinští fotbalisté si po domácí dvougólové výhře nad Francií mysleli na účast na mistrovství světa v Brazílii, jenže v odvetě nakonec padli 0:3 a sen se rozplynul. I kvůli gólu Karima Benzemy na 2:0, který padl z ofsajdu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 11. • 21:00
Francie
Francie
3:0
ONLINE
19. listopadu
21:00
Ukrajina
Ukrajina
Góly

Domácí: 22. Sakho, 34. Benzema, 73. Gusev (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Debuchy (78. Sagna), Varane, Sakho, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Valbuena, Benzema (82. Giroud), Ribéry

Hosté: Pjatov – Mandzjuk, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk – Bezus (64. Gusev) – Jarmolenko, Edmar, Rotan (C), Konopljanka – Zozulja (76. Selezňov)

Karty

Domácí: Sakho, Evra, Debuchy

Hosté: Rotan, Chačeridi, Chačeridi (č), Mandzjuk

Rozhodčí

Skomina – Zunic, Ul (všichni Slovinsko)

Stadion

Stade de France, Saint-Denis (kapacita 81338 míst)

Francouzi tlačili svého soupeře od začátku, jak jen mohli a prvního gólu se dočkali ve 22. minutě, kdy Sakho dorazil míč do branky. Teď potřebovali skórovat ještě dvakrát. Vymazání manka z prvního zápasu přišlo záhy, přestože mu předcházel malý ofsajdový blázinec.

Ve 30. minutě si totiž naběhl k zadní tyči na Ribéryho přihrávku Benzema a zblízka skóroval. Rozhodčí odmával ofsajd. To ale neměl dělat, akce Francouzů pravidlům nijak neodporovala.Žádné nářky, žádný pláč, jakoby si řekli domácí. A hlavně Benzema.

O čtyři minuty skóroval znovu. A tentokrát skutečně z postavení mimo hru. Jenže sudí měli včera špatný den. A gól uznali. Ukrajinci mohli protestovat, jak jen chtěli. Náhle to bylo 2:0. Francie smazala ztrátu, to bylo ovšem stále málo.

VIDEO | Podívejte se na Benzemův gól z ofsajdu

Ve 45. minutě se navíc Ukrajinci dostali do obrovské šance. Jarmolenko prostřelil gólmana Llorise a míč už už směřoval do francouzské branky. Byl by tam býval doletěl, kdyby ho na brankové čáře nezastavil Debuchy. Domácím se hodně ulevilo.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, Ukrajinci se jen chvílemi dokázali vymanit z obrovského tlaku domácího týmu. Ten zesílil, když se po faulu na Ribéryho poroučel předčasně pod sprchy obránce Chačeridi.

Vše bylo připraveno k tomu, aby Francie vstřelila třetí gól a stvrdila postup. To se jí povedlo dvacet minut před koncem díky Sakhovi. S přispěním Guseva poslal do branky Ribéryho přihrávku a Francie mohla propuknout v nekonečný jásot.

VIDEO | Podívejte se na všechny tři góly Francouzů

Karim Benzema dává druhý gól do sítě Ukrajiny. Francouzský střelec byl ale v ofsajdu
Karim Benzema dává druhý gól do sítě Ukrajiny. Francouzský střelec byl ale v ofsajdu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud