Tomáš Podvín
4. září 2016 • 23:34

Nováka mrzela zazděná tutovka: Mohl jsem se brankáře zeptat, kam to chce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl být hrdinou a potvrdit, že má v posledních týdnech velký gólový apetit. Obránce české reprezentace Filip Novák ale tentokrát zklamal. V největší šanci prvního kvalifikačního zápasu proti Severnímu Irsku (0:0) napálil míč z malého vápna vedle. „Měl jsem to řešit více v klidu,“ kál se po remíze Novák.



Český levý obránce byl v utkání proti Severnímu Irsku hodně aktivní a nakonec to byl trochu překvapivě on, kdo měl ve druhém poločase největší příležitost na rozhodnutí bezgólového zápasu. „Ta šance mrzí hodně, takové rozhodující zápasy,“ věděl Novák.

„Myslel jsem, že nemám absolutně čas, protože přece jen vám ve vápně málokdo dá tolik prostoru, to se často nestává. Ale měl jsem to řešit více v klidu, zpracovat si míč a mohl jsem se zeptat brankáře, kam to chce… Bohužel jsem to řešil rychle a taky to tak dopadlo,“ popisoval svou šanci.

Novák: Chtěl jsem zakončit co nejrychleji. Měl jsem to dát
Video se připravuje ...

Více se ve své tutovce každopádně Novák už babrat nechtěl. „Ne že bych to házel za hlavu, do příště si to musím zapamatovat. Ale to je fotbal. Přesně takové šance jsem už v sezoně proměnil, teď to nevyšlo,“ tvrdil český obránce.

K vytoužené výhře nepomohl ani tlak v závěru. „Spíš to byla křeč. Tlačili jsme to honem za každou cenu nahoru. Možná to chtělo víc klidu a přemýšlet trošku jinak,“ myslel si Novák.

Remízu se Severním Irskem tak vnímal jako ztrátu. „Je to zklamání. Chyběla nám nějaká skrytá přihrávka, která by nás posunula do gólovek. Pár jsme jich měli, já měl tu šanci. Příště se musím lépe připravit. Ale život jde dál, musíme to urvat jinde,“ hleděl dopředu.

„Pro Severní Irsko je to plusový bod, určitě ho berou, obrali nás doma. Ale věřím, že jim u nich body také vezmeme. A rozdáme si to se všemi o postup na MS,“ zakončil Novák.

První domácí zápas v kvalifikaci MS 2018 sledovala poloprázdná Letná
První domácí zápas v kvalifikaci MS 2018 sledovala poloprázdná Letná

Jarolím: Pochopitelně je to ztráta, která mě mrzí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud