4. října 2016 • 20:30

Kouč Němců Löw kritizuje EURO: Kvalita trpěla, někteří nehráli fotbal

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vůbec poprvé v historii EURO se letos na turnaji představilo 24 týmů. Zatímco menší země si změnu UEFA pochvalovaly, jelikož měly větší šanci na úspěch, fotbalové mocnosti z rozšíření šampionátu o osm celků zrovna nadšené nebyly. Svědčí o tom i názor německého trenéra Joachima Löwa. „Není to dobré. Sportovní úroveň nesmí klesnout. Některé týmy přemýšlely jen nad tím, jak se ubránit a snažily se nehrát fotbal,“ kritizuje zpětně turnaj ve Francii kouč Německa, které v sobotu vyzve Česko v kvalifikaci o MS 2018.



Několik let bylo zavedeným pravidlem, že se evropský šampionát odehrál v počtu šestnácti účastníků. V roce 2010 však organizace UEFA přišla s návrhem rozšíření o osm týmů. Návrh prošel a tak se na letošní EURO pořádané Francií, dostalo hned několik nováčků.

Jenže kvantita nezaručuje kvalitu. To potvrzují i slova trenéra Německa Joachima Löwa. „Rozumím tomu, že pro menší národy je to velká šance, jak proniknout do velkého fotbalu, ale není to dobré. Sportovní úroveň nesmí klesnout,“ uvedl Löw pro deník Die Welt.

A právě v některých duelech k poklesu fotbalové úrovně docházelo. Ne všechny zápasy fanoušky bavily. Týmy se snažily místo otevřených bitev bránit a uhrát, co nejpřijatelnější výsledek.

Podobným stylem se na turnaji prezentoval i český výběr, se kterým se Němci v sobotu utkají v kvalifikačním duelu o MS 2018. Češi se po dvou porážkách (0:1 Španělsko, 1:2 Turecko) a jedné remíze (2:2 Chorvatsko) rozloučili se šampionátem už po základní skupině a po vypadnutí sklidili ze všech stran značnou dávku kritiky za přílišnou pasivitu.

Tu kritizuje i Löw. „To bylo za hranou vší cti. Vždyť někteří se ve Francii snažili pouze bránit a nehrát fotbal. To vidím, jako velký krok zpátky. Je jasné, že kvalita poté trpí. Nesmíme povolit takové věci,“ kritizuje německý kouč zpětně rozšíření turnaje.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud