6. října 2016 • 16:35

Gebre o hvězdách Němců: Neuer je přehnaně sebevědomý, Müller mě štve

Autor: iSport.cz, jp
Vstoupit do diskuse
0
  • Německo, další soupeř Čechů v kvalifikaci o MS, disponuje v sestavě řadou hráčů světové extratřídy.Německo, další soupeř Čechů v kvalifikaci o MS, disponuje v sestavě řadou hráčů světové extratřídy.FOTO: Koláž iSport.cz

    Tahle země mistrů světa není pro padavky. Její nejvyšší soutěž v minulé sezoně vyřadila třeba hrdý Stuttgart, namále tu mají další velké kluby jako HSV Hamburk, trápí se Schalke, Wolfsburg i Werder Brémy. Přesto Theodor Gebre Selassie v přístavním městě začal už pátou sezonu a dokonale s bundesligou splynul. Podívejte se, jak 29letý obránce Werderu komentuje největší hvězdy německého týmu, se kterým se Češi v sobotu utkají v rámci kvalifikace o MS 2018.

  • Manuel Neuer, Bayern Mnichov

    "Je to v mých očích nejlepší brankář na světě, k tomu titulu mu dopomáhá i jeho vynikající schopnost hrát nohama. Někdy mi ale přijde až přehnaně sebevědomý."

    Manuel NeuerFoto Reuters

  • Joshua Kimmich, Bayern Mnichov

    "Pořád velmi mladý hráč, 21 let, který se už teď výrazně prosazuje v tak velkém klubu, jako je Bayern. Věřím, že má před sebou velkou fotbalovou budoucnost."

    Joshua KimmichFoto Reuters

  • Benedik Höwedes, Schalke 04

    "Kapitán Schalke 04, jeho velká osobnost. Z toho vychází už jeho vůdčí schopnosti na hřišti. Vedle toho je obrovský bojovník, takový, které týmy ve svých kádrech potřebují."

    Benedik HöwedesFoto Reuters

  • Mats Hummels, Bayern Mnichov

    "Je to jeden z těch konstruktivních stoperů, výborná rozehrávka, i tah dopředu. Ale platí u něj to, co u Neuera, taky má někdy až přehnané sebevědomí a jeho tým na to může doplatit."

    Mats HummelsFoto Reuters

  • Jonas Hector, 1. FC Köln

    "V Kölnu hraje levého obránce, prosadil se z něj do kádru a základní sestavy Němců na EURO 2016. Výhodu má především v tom, že je velmi klidný na balonu a silný v kombinaci. Toni Kroos Jeho zdobí především skvělá kopací technika, do toho spadá vynikající střela ze střední i delší vzdálenosti, centry. Kromě toho má velmi dobrý přehled ve hře, dobře ji čte."

    Jonas HectorFoto Reuters

  • Toni Kroos, Real Madrid

    "Jeho zdobí především skvělá kopací technika, do toho spadá vynikající střela ze střední i střední vzdálenosti, centry. Kromě toho má velmi dobrý přehled ve hře, dobře ji čte.

    Toni KroosFoto Reuters

  • Sami Khedira, Juventus Turín

    "Vidím ho jako takového poctivého hráče, důležitého středního záložníka v každém klubu, v jakém hrál. A jeho poslední dvě angažmá mluví za vše. Real Madrid, teď Juventus."

    Sami KhediraFoto Reuters

  • Thomas Müller, Bayern Mnichov

    "Někdy mě vážně rozčiluje. (smích) Občas vypadá nefotbalově, má nevysvětlitelné pohyby, sem tam dá gól stehnem. Ale to nejsou náhody, je to jeho kvalita, jak efektivně řešit věci, dar."

    Thomas MüllerFoto Reuters

  • Mesut Özil, Arsenal

    "Kombinačně velmi silný hráč, proto hraje v Arsenalu, který na takových fotbalistech staví. Disponuje hlavně fantastickou levou nohou. V ní je výborná střela a ještě lepší přihrávka."

    Mesut ÖzilFoto Reuters

  • Julian Draxler, Wolfsburg

    "Individuálně je to velice kvalitní hráč, rád chodí jeden na jednoho i do přesily, je to v tom silný a využívá toho, tím hodně pomáhá týmu v ofenzivě. Má myšlenku, cit pro kombinaci, a dobrou střelu."

    Julian DraxlerFoto Reuters

  • Mario Götze, Borussia Dortmund

    "Každý vidí, co mu sedí, má nízko těžiště, výborný pohyb po hřišti, obratnost, výbušnost, je velmi silný v kombinaci a umí taky skvěle zakončit. Proto ho trenéři občas vystrčí jako falešný hrot."

    Mario GötzeFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud