7. října 2016 • 04:55

Schick: Neodcházel jsem ze Sparty ve zlém, i když mi tam moc nevěřili

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve dvaceti je reprezentačním benjamínkem, mladíčkem povýšeným z jednadvacítky. Patriku Schickovi ale sebevědomí nechybí. Také proto se jeden z největších českých talentů prosadil do Itálie, ze Sparty přestoupil do Sampdorie Janov. "Sparta by mohla s mladými kluky pracovat o něco lépe," připustil vytáhlý střelec v ONLINE rozhovoru se čtenáři iSport.cz.



Deset branek vstřelených v evropské kvalifikaci jednadvacítek katapultovalo Patrika Schicka o level výš. V sobotu se může stát, že v dresu reprezentačního áčka vyběhne k utkání v Německu proti světovým šampionům.

"V Německu to bude těžké, ale šance získat alespoň bod tam určitě je. Když nastoupím, určitě se budu snažit vstřelit gól, ale nic nezaručuju," vzkázal čtenářům iSport.cz v ONLINE rozhovoru.

Schick má za sebou velmi hektický rok. Vydařilo se mu hostování v Bohemians, kde za minulou sezonu vstřelil sedm ligových gólů. "Nedám na Bohemku dopustit za to, že mi dala šanci a prostor se ukázat," ocenil Schick.

Na letní přípravu si ho stáhla mateřská Sparta, kde se ale příliš neohřál a nakonec kývl na výzvu v podobě přestupu do italské Sampdorie. "Nebylo to úplně tak, že bych nechtěl zůstat ve Spartě. Počítal jsem i s variantou, že přestup nevyjde. Mým snem bylo zahrát si v zahraničí a když už nabídka přišla teď, tak jsem ji chtěl využít," vysvětlil dvacetiletý útočník.

Schick: Nelituji, že jsem odešel, nic mi v Itálii nechybí
Video se připravuje ...

Přímo v prvním týmu Sparty se Schick neprosadil, což ho zpětně mrzí. "Odcházel jsem úplně normálně, ne ve zlém. Není to tak, že bych dával plusovou hodnotu Bohemce," zdůraznil.

Přesto ho jednání letenského celku zklamalo. "Ve chvíli, kdy mi Sparta měla dát šanci se ukázat, tak mě trochu odsunula na druhou kolej. V šestnácti letech mě ze Sparty vyhazovali, už v ten moment jsem cítil, že mi moc nevěří. Tím, že mě poté poslali na hostování, to jen potvrdili," uvedl Schick.

Navázal tak na slova reprezentačního nováčka Lukáše Droppy, který se z mládežnických kategorií do sparťanského áčka nedostal, byť dělal kapitána tehdejší devatenáctky. "Neřekl bych, že Sparta úplně zabijí hráče, ale mohla by s mladými kluky pracovat o něco lépe. Třeba se teď blýská na lepší časy," dodal útočník Sampdorie.

Vyjádřil se také k trenérovi, který Spartu dočasně vede. "Pan Holoubek je super trenér, hodně impulsivní, sám jsem ho měl v devatenáctce. Může mladým klukům hodně pomoct a teď po výsledcích, co měl, by si šanci zasloužil," dodal Schick.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud