Jonáš Bartoš
7. října 2016 • 15:34

Löw byl u českého šoku. Teď jste náš nejsilnější soupeř, řekl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HAMBURKU | Uplynulo devět let. Psal se 17. říjen 2007, když čeští fotbalisté naposledy hráli proti Německu. Na stadionu v Mnichově došlo k velké senzaci, když hosté zaskočili favorita a odvezli si výhru 3:0. Střídačku aktuálních světových šampionů už tehdy řídil Joachim Löw, který své mužstvo povede i do sobotní řežby kvalifikace o postup na mistrovství světa. „Češi vyhráli zaslouženě,“ zavzpomínal na předzápasové tiskové konferenci uznávaný kouč.



Z německého tábora čiší obrovské sebevědomí. V sobotním zápase domácí nepočítají s ničím jiným, než se třemi body. „Víme, že český tým je asi nejsilnější z těch, co máme ve skupině. V kádru jsou hráči, co hrají v Turecku, Itálii a jinde v Evropě. Ale myslím, že na zápas jsme dobře připravení. Jasným úkolem pro naše mužstvo je v následujících dvou zápasech urvat šest bodů,“ připomněl Löw domácí duel s Českem (sobota 20:45 na iSport.cz ONLINE) a se Severním Irskem.

Souboj dvou sousedních zemí se naposledy konal v roce 2007 v rámci evropské kvalifikace. Úspěšný německý kouč zažil i tyto zápasy jako přímý aktér na lavičce. Zejména na ten druhý nemůže vzpomínat úplně v dobrém. Češi v Mnichově dokonale překvapili favorita a po brankách Libora Sionka, Marka Matějovského a Jaroslava Plašila slavili výhru 3:0.

Löw: Češi jsou naším největším soupeřem ve skupině
Video se připravuje ...

„Pamatuji si ten zápas, pamatuji si i naše vítězství v Praze,“ pousmál se Löw a připomněl první vzájemný duel tehdejší kvalifikace, kde na Letné zvítězili Němci 2:1. „V tom druhém zápase jsme měli zajištěný postup, nám už o tolik nešlo, zatímco Češi potřebovali vyhrát. A vyhráli zaslouženě,“ doplnil kouč.

V roli jasného favorita jdou Němci i do sobotního duelu. Je to vidět i na vystupování domácích borců, kteří si nepřipouští neúspěch. Zatímco Jarolímova družina je ve fázi generační obměny, domácí mají za sebou titul mistrů světa z Brazílie 2014 a semifinále z letošního mistrovství Evropy.

Společně s trenérem přišel na tiskovou konferenci i Sami Khedira
Společně s trenérem přišel na tiskovou konferenci i Sami Khedira

„Ještě budeme koukat na nějaká videa. Češi nemají velká jména, týmy bez velkých jmen jsou vždycky extrémně nebezpečné. V Česku se hraje dobrý, propracovaný fotbal, mají tam kvalitní výchovu hráčů. Víme, že jsme silnější mužstvo, chceme hrát i pro naše fanoušky, kteří od nás čekají slušný výkon,“ předeslal záložník Juventusu Sami Khedira.

Jarolím: Pokud nebudeme odvážní směrem dopředu, bude to špatné
Video se připravuje ...

Řeč se na tiskové konferenci stočila i na letní evropský šampionát. Německý kouč nedávno zkritizoval výkony některých mužstev. „Některé týmy přemýšlely jen nad tím, jak se ubránit a snažily se nehrát fotbal,“ prohlásil Löw.

Myslel tím snad i představení Vrbova výběru, který na turnaji se ziskem jediného bodu skončil už ve skupině? „Čechy jsem nemyslel. Jsou tam technicky dobře vybavení, ofenzivní hráči. Víme, jakou mají kvalitu,“ odmítl možné podcenění outsidera 56letý kouč.

Utkání Německo – Česko se hraje v sobotu od 20:45, sledovat ho můžete na iSport.cz ONLINE.

Německo - Česko 0:3 (kvalifikace EURO 2008, 17. října 2007 v Mnichově)

Branky: 2. Sionko, 23. Matějovský, 63. Plašil

Sestava Německa: Hildebrand - Friedrich, Mertesacker, Metzelder (46. Rolfes), Jansen - Frings, Schweinsteiger (65. Gomez), Trochowski (46. Fritz), Odonkor - Kurányi, Podolski. Trenér: Löw

Sestava Česka: Čech - Ujfaluši, Kováč, Rozehnal, Pospěch - Pudil (73. Kulič), Plašil, Galásek, Matějovský, Sionko (58. Vlček) - Koller (79. Fenin). Trenér: Brückner.

PRŮBĚH ZÁPASU: Šokující stvrzenka postupu na EURO. Sedm měsíců po domácí pražské prohře 1:2 zmrazil Brücknerův výběr i bez opor Rosického, Jankulovského či Baroše soupeře i 66 400 diváků v Allianz Areně. Sionkův bleskový úder, hezké sólo Matějovského a pěkná Plašilova akce. Protivník jen zíral.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud