Jonáš Bartoš
9. října 2016 • 09:50

Vaclík: Němci totálně dominovali. Ukázali nám, proč jsou mistry světa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HAMBURKU | První střela a gól, ve druhém poločase úplně to samé. Gólman Tomáš Vaclík si v utkání Česka s Německem (0:3) musel připadat jako v Jiříkově vidění, když se na něj valil útok za útokem. Domácí favorit těžil především z obrovské síly na balonu, vyplývající z kvalit elitních světových hráčů. „Byl to podobný rozdíl, jako my na Arsenalu,“ připomněla jednička švýcarské Basileje nedávný duel v Lize mistrů.



Němci s českým soupeřem příliš práce neměli. Hned úvodní střela na branku skončila gólem a domácí mašina se rozjela. „Do stavu 3:0, kdy Němci hráli naplno, to z jejich strany byla čistá dominance. My jsme chtěli být nebezpeční dopředu, ale vůbec jsme se k tomu nedostali. Nebylo to ani tím, že bychom chtěli bránit, ale oni byli tak silní… Na všechny herní situace, které se jim naskytly, reagovali výborně. Ukázali, proč jsou jasnými favority skupiny a úřadujícími mistry světa,“ uznal Vaclík po prohře 0:3.

Český gólman se rozhodně nenudil, zejména v prvním poločase se na něj valil jeden útok za druhým. „Mám pocit, že jsme hned z první střely dostali gól, v druhé půli z prvních dvou zase dva. Je složité hodnotit sám sebe. Něco jsem chytil, ale za stavu, kdy ještě o něco šlo, to oni bohužel trefovali a uklízeli to,“ mrzelo Vaclíka.

O výhře domácích favoritů bylo jasno prakticky od první vstřelené branky, Němci si v klidu hlídali zápas. „Velký rozdíl už jsem zažil na Arsenalu, tohle bylo něco podobného. Před zápasem jsem si nemyslel, že to bude takhle moc. Dneska byli Němci do stavu 3:0 dominantní a lepší,“ uznal gólman švýcarské Basileje.

Vaclík: Byla to čistá dominance Němců. Vědí o sobě
Video se připravuje ...

Zatímco Češi po zisku balonu nedokázali kombinace dotáhnout a naopak lehce ztráceli balony, Němci vynikali přesnou, strojovou hrou. Vše začínalo od stoperů Hummelse s Boatengem, kteří rozdávali milimetrové pasy ofenzivnějším hráčům a skvěle rozjížděli útočné akce.

„Takový Neuer by u nás mohl hrát záložníka,“ hořce se pousmál Vaclík. „Jsou samozřejmě lepší, každý z nich hraje v top klubech v Evropě, Bylo celkem jasné, že budou silní na balonu. Je jednodušší, když to dáte Öizilovi nebo Kroosovi, oba jsou schopní míč udržet i pod tlakem. Navíc díky jejich velké nabídce jsou schopní dělat přečíslení v krajích. Několikrát tam Boateng hrál křížem a pak tam byli dva na jednoho. Rozestavením a herním schématem si dokážou vytvářet hrozné výhody a ve všech prostorech přečíslení,“ všiml si nástupce Petra Čecha.

Češi v zápase neměli nárok a nedokázali s domácími borci držet až na nějaké výjimky krok. Přitom nikdo nechtěl dopustit defenzivní „autobus,“ kterým se tým snažil prosadit přes podobně silné Španěly na mistrovství Evropy.

„Nechtěli jsme to odkopávat, ale bohužel nám to rychle vraceli a hráli s námi házenou. Takovou, co třeba Bayern v bundeslize,“ uznal Vaclík. „Po třetím gólu bylo znát, že trošku ubrali a nechali nás i hrát zezadu, potom to od nás nějak vypadalo, drželi jsme balon, Na to, že bychom měli prohrát vyšším rozdílem, jsem nemyslel a neměl z toho strach,“ odmítl obavy z ostudného debaklu.

Suchý: Z našeho pohledu to vypadalo líp než na EURO se Španělskem
Video se připravuje ...

Droppa: Čekal jsem, kdy přijde nervozita, ale nepřišla
Video se připravuje ...

Český záložník Bořek Dočkal a jeho zklamání po porážce s Německem v kvalifikaci o postup na MS 2018.
Český záložník Bořek Dočkal a jeho zklamání po porážce s Německem v kvalifikaci o postup na MS 2018.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud