10. října 2016 • 09:50

Ustřihl vlajku? Ve Španělsku šijí do Piquého. Po MS končím, vzkázal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Gerard Piqué skončí po mistrovství světa v roce 2018 ve španělské reprezentaci. Devětadvacetiletý fotbalista Barcelony rozhodnutí oznámil po nedělní kvalifikační výhře 2:0 v Albánii, po které byl kritizován, že si ustřihnul rukávy dresu tak, že nebyla vidět španělská trikolora.



"Už jsem z toho unavený, takže šampionát v Rusku bude mojí poslední akcí s národním týmem. Pak už mě fanoušci, doufám, nechají na pokoji," řekl Piqué, kterému řada španělských příznivců nemůže přijít na jméno kvůli tomu, že podporuje samostatnost Katalánska.

Albánec Ansi Agolli tahá za rukáv Gerarda Piquého, na kterém chybí obruba v barvách španělské vlajky
Albánec Ansi Agolli tahá za rukáv Gerarda Piquého, na kterém chybí obruba v barvách španělské vlajky

"Zkrátil jsem si rukávy, protože byly moc dlouhé a vadilo mi to. Zkoušel jsem všechno, ale tohle už je opravdu moc. Aféra s dresem byla poslední kapka," prohlásil mistr světa z roku 2010 a evropský šampion z roku 2012, který neměl s fanoušky problém poprvé.

Loni ho příznivci při přípravném utkání s Kostarikou vypískali kvůli tomu, že si udělal legraci z útočníka Realu Madrid Cristiana Ronalda . "Znechutili mi hraní za reprezentaci. Takže i když mi po mistrovství v Rusku bude jen jednatřicet, tak v národním týmu skončím," prohlásil.

Názor nezměnil ani poté, co se ho zastalo vedení španělského svazu. "Trikolora je pouze u varianty s krátkým rukávem, zatímco Piqué měl dres s dlouhým rukávem. A rukávy si jako mnoho jiných v minulosti zkrátil jen proto, aby se při hraní lépe cítil," uvedlo v prohlášení.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud