Jonáš Bartoš
12. října 2016 • 09:25

Jarolímův uragán v sestavě. Jak si v Ostravě vedlo SEDM českých noviců?

Vstoupit do diskuse
0
  • Záložník české reprezentace Jiří Skalák po neproměněné šanciZáložník české reprezentace Jiří Skalák po neproměněné šanciFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Celkem sedm nových jmen napsal do základní sestavy proti Ázerbájdžánu český trenér Karel Jarolím oproti zápasu v Německu. Razantní průvan ve složení týmu k první kvalifikační brance nepomohl. Češi sice svého soupeře přehrávali, jenže míč do sítě nedostali. Jak si vedli hráči, kterým dal Jarolím po prohře 0:3 v Německu šanci?

  • Theodor Gebre Selassie

    Obránce, 29 let, 38 reprezentačních startů

    Jeden z lepších hráčů na place. Vyhrával hlavičkové souboje, po dobrém náběhu na Dočkalův pas mířil v prvním poločase jen do náručí hostujícího gólmana. Ve 34. minutě v dobré pozici otálel se střelou, jinak vcelku suverénní. Jediné zaváhání dopustil v 19. minutě, kdy špatnou malou domů prohnal Vaclíka, který zpětnou hlavičku nestihl a dovolil Ázerbájdžánu zahrávat roh.

    Obránce české reprezentace Theodor Gebre Selassie po neproměněné šanciFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Jakub Brabec

    Obránce, 24 let, 2 starty

    Snažil se o křížné balony ála německý stoper Boateng, v první půli takto krásně vyslal do křídla Gebreho, který sklepával hlavičkou do vápna a vytvořil nebezpečnou akci. V zápase, kdy spíš dominovali Češi, tolik defenzivní práce neměl. V závěru se často vysouval až na hrot, ale ke gólu to nevedlo.

    Obránce Jakub BrabecFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Jan Sýkora

    Obránce, 22 let, 2 starty

    Liberecký univerzál zaujal pozici levého beka, snažil se co nejvíc uplatnit své největší schopnosti – tedy rychlost, dynamiku a podporu ofenzivy. Roztahoval hřiště, několikrát šikovně převzal dlouhý balon. Do nebezpečné akce se ale nedostal, Češi zejména v první půli hrozili hlavně z pravé strany. Sedí mu spíš post pod hrotem, kde se mu daří v Liberci.

    Jan Sýkora v reprezentačním dresuFoto Reuters

  • Jiří Skalák

    Záložník, 24 let, 15 startů

    V prvním poločase měl na noze gól, když ve vápně zakončil pěkný ťukes se Schickem a Krejčím. Skalákovu tvrdou střelu ale vyrazil pozorný gólman na roh. Ve druhé půli odpadával a vytrácel se ze hry. V 69. minutě špatně rozehrál a pustil soupeře do nebezpečného brejku, který zastavil až ve vápně stoper Sivok. V 74. minutě ho vystřídal Jaromír Zmrhal.

    Záložník české reprezentace Jiří Skalák po neproměněné šanciFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Lukáš Droppa

    Záložník, 27 let, 2 starty

    Velmi často u balonu, byť debutant v základní sestavě, nebál se hrát. Chodil si pro míče mezi stopery a dobře posouval balony dopředu, příliš nekazil. Když bylo třeba, zakročil a přerušil pokus o ázerbájdžánský únik. Měl ale i slabší momenty, někdy hrál až příliš často do šířky, místo aby zrychlil hru směrem do ofenzivy.

    Zklamaný záložník české reprezentace Lukáš Droppa a jeho spoluhráči po remíze s ÁzerbájdžánemFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Václav Kadlec

    Útočník, 24 let, 15 startů

    V první půli, kdy Češi svého soupeře mačkali, nebyl vidět tolik jako jeho ofenzivní kolegové. Často byl utopený v hradbě urostlých stoperů, nedokázal se prosadit ani svou největší zbraní, velkou rychlostí. Plusem je dobré zapojování do presinku, zároveň nebyl líný na krok dozadu. Když jeho parťáci v záloze propadli, několikrát pomohl i sprintem dozadu.

    Útočník české reprezentace Václav Kadlec v akciFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Patrik Schick

    Útočník, 20 let, 2 starty

    Ukázal několik světlých momentů, snažil se držet balon a technicky se prosazovat přes urostlé obránce. Pro nejmladšího člena Jarolímovy sestavy to byl náročný zápas. Při své vysoké postavě bojoval s náročným terénem, míč ho příliš neposlouchal. Vydržel na hřišti 66 minut, kdy přepustil místo Milanu Škodovi.

    Útočník české reprezentace Patrik Schick v jedno z tvrdých soubojůFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud