12. října 2016 • 11:11

Německá dominance. Irové byli těžší soupeř než Česko, tvrdí Neuer

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle brankáře Manuela Neuera byl pro fotbalisty Německa úterní zápas se Severním Irskem těžší než sobotní utkání s českým týmem. Obhájci titulu porazili v kvalifikaci o mistrovství světa ostrovního soupeře v Hannoveru 2:0, zatímco celek kouče Karla Jarolíma před čtyřmi dny zdolali 3:0. Po třech zápasech Němci podle předpokladů vévodí tabulce skupiny C, na šampionát ale podle nich vede ještě daleká cesta.



"Proti České republice to bylo o něco lepší, ale Severní Irové nám to více ztížili. Chyběl tomu jen třetí gól, abychom byli ještě spokojenější. Přesto si myslím, že jsme druhý poločas kontrolovali a nic většího jim nedovolili," řekl po zápase Neuer.

Domácí celek rozhodl o výhře dvěma rychlými góly. Ve 13. minutě se trefil Julian Draxler a o čtyři minuty později Sami Khedira. Světoví šampioni přestříleli soupeře 22:4.

"Dali jsme rychle dva góly a to znamenalo, že šlo o relativně snadné vítězství. V zápase jsme neuvěřitelně dominovali. Severní Irsko bylo hodně zatažené a tenhle postoj nezměnilo, ani když prohrávalo. Splnili jsme cíl, máme šest bodů z těchto dvou zápasů a navíc jsme neinkasovali," pochvaloval si německý trenér Joachim Löw.

Jeho svěřenci podle očekávání kvalifikační skupině zcela dominují. Ve třech zápasech neztratili ani bod a mají skóre 8:0. Na šampionátu se ale ještě nevidí. "Z poslední kvalifikace mistrovství Evropy víme, že se může stát cokoliv. Stále jsou před námi nebezpečné zápasy, takže musíme sbírat body," prohlásil Neuer.

"Je důležité, abychom pokračovali v těchto stabilních výkonech. Tahle stabilita nám chyběla v poslední evropské kvalifikaci. Navíc stále máme co zlepšovat. Musíme zapracovat na efektivitě a několikrát tam byly obranné situace jeden na jednoho, což je nebezpečné," doplnil kouč Löw.

Severní Irové nebrali porážku v Německu nijak tragicky. Věří, že v listopadu zdolají Ázerbájdžán a vystřídají ho na druhém místě ve skupině. "Kdybychom tu v Německu cokoliv uhráli, byl by to veliký bonus. Nevěřím, že sem někdo přijede a vyhraje. Od hráčů jsem nemohl žádat víc. Těšíme se na Ázerbájdžán a máme motivaci, že když vyhrajeme, budeme druzí," uvedl trenér Severních Irů Michael O'Neill.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud