8. listopadu 2016 • 04:59

Jarolímovi nováčci. Krmenčíkovi se v Plzni smáli, Baráka dojal táta

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou dva. Dva mladí a nadějní fotbalisté, které poprvé v kariéře oslovil trenér českého fotbalového áčka. Michael Krmenčík z Viktorie Plzeň a Antonín Barák ze Slavie představují svěží krev, která by měla národnímu týmu pomoct v důležité kvalifikaci s Norskem (pátek 20:45). Oba svou první nominaci prožívali velmi silně. Krmenčík poslouchal fórky v plzeňské kabině, Barákovi zase emotivně gratuloval táta, sám mládežnický fotbalový trenér.



Západočeský forvard vzbudil svou první reprezentační pozvánkou velký ohlas u spoluhráčů v Plzni. „Oni si ze mě dělají srandu. Říkali, že když už i já jsem v reprezentaci, tak končí s kariérou. Já jim to vracím góly,“ smál se Krmenčík, nejlepší plzeňský střelec probíhající sezony.

Třiadvacetiletý šutér pak mluvil už vážnějším tónem. „Nečekal jsem to, tohle se ani snad čekat nedá. Zasloužil jsem si to možná dobrými výkony. Reprezentovat Českou republiku je nejvyšší cíl, kterého jsem mohl v kariéře dosáhnout,“ dodal Krmenčík.

Je typem důrazného útočníka, po kterém volal kouč národního týmu Karel Jarolím . Sám však uznává, že by se měl zlepšit v koncovce. „Kluci mi říkají, že jsem na hřišti hrozný blázen, ale ono to tak asi bude. Někdy jsem až skoro agresivní, ale to je ve mně a nemohu to ovlivnit. Když mám dobrý den, tak góly dám, když ne, tak nedám i nemožné,“ popsal své schopnosti rodák z Kraslic, který z Plzně dříve hostoval v Sokolově, Čáslavi, Vlašimi, Ostravě a Dukle Praha.

V posledních týdnech se vypracoval do role klíčového útočníka úřadujícího mistra a se sedmi soutěžními góly je nejlepším plzeňským střelcem v sezoně. Přitom v létě byl na odchodu ze západočeského klubu, kvůli velké konkurenci málem zamířil k jinému zaměstnavateli.

„I trenér (Roman Pivarník) říkal, že to bylo 50 na 50. On o mě stál, jinak by si mě tam nenechal. Ale Ďuriš se vracel z reprezentace, přišel Bakoš, byl tam Holenda. Trenér chtěl ze začátku hrát na jednoho útočníka a jeden musel z kola ven. Vypadalo to na mě,“ přiznal Krmenčík.

„V zápase s Vlašimí mi bylo řečeno, že už jsem se skoro měl hlásit někde jinde. Trenér se ptal, jestli si ještě nepůjdu strčit poločas. A já v něm dal dva góly a byla na mě penalta. Je to jenom příprava, ale asi jsem si tam zajistil budoucnost v Plzni,“ doplnil bývalý reprezentant do 21 let.

Nováčky Krmenčíka s Barákem čeká placení do kasy
Video se připravuje ...

Barák povýšil z jednadvacítky

Podobný osud má i druhý nováček Antonín Barák. „Ještě před dvěma měsíci jsem pořádně nehrál ve Slavii. Říkal jsem, co bude, jestli třeba nebude lepší volit jinou cestu. Přemýšlel jsem, jak to vše bude. Takže tomu, co se teď stalo, sám moc nerozumím,“ usmíval se talentovaný záložník, který měl původně jet s jednadvacítkou na přípravný zápas do Portugalska.

„Bylo to obrovské překvapení. Ještě to teď na sobě trochu cítím, že je to něco speciálního. Možná si to ještě neuvědomuji. O tomhle jsem snil odmalinka, pro to ten fotbal dělám, abych se jednou dostal na takhle vysokou úroveň a metu,“ dodal jednadvacetiletý hráč, který se stal jedním z klíčových mužů slávistické zálohy.

O svou radost se jako první podělil s otcem, který ho k fotbalu přivedl a věnuje se trénování mládežnických reprezentací. „Říkal, že je na mě hrozně pyšný a ať tady ukážu to nejlepší. Ani moc ten rozhovor neprobíhal, protože to bylo spíš takové hodně dojemné,“ přiblížil příbramský odchovanec, který přišel do Slavie v zimě minulé sezony.

Při pondělním setkání s novináři bylo znát, že je z nečekané pozvánky příjemně vykulený. „Cítím se dobře a věřím si. I tak jsem z nominace hrozně překvapený a sám se divím. Sice jsem odehrál nějaké těžké zápasy, ale proti klukům, co jsou tady, se to vůbec nedá srovnávat. Asi jsem se trenéru Jarolímovi líbil, možná má rád můj herní styl. Některé zápasy se mi povedly, tak i možná kvůli tomu jsem tady,“ zamyslel se.

Baráková cesta do reprezentace - tři góly a asistence ve Slavii
Video se připravuje ...

Krmenčík poprvé v reprezentaci - v lize se trefil čtyřikrát
Video se připravuje ...

Zmrhal znovu v reprezentaci - přesné centry i produktivita
Video se připravuje ...

Kalas: S Nory bychom měli vyhrát, aby se nám lépe dýchalo
Video se připravuje ...

Jarolím: S Lafatou jsem mluvil, ale prý už má to nejlepší za sebou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud