15. listopadu 2016 • 04:56

PĚT nováčků pod Jarolímem: Jak si vedli Krmenčík, Droppa či Zmrhal?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Jaromír Zmrhal, Michael Krmenčík a Lukáš Droppa prožili premiéru v reprezentaci pod Karlem JarolímemFotbalisté Jaromír Zmrhal, Michael Krmenčík a Lukáš Droppa prožili premiéru v reprezentaci pod Karlem JarolímemFOTO: Koláž iSport.cz

    Poprvé navlékli reprezentační dres. Už pět hráčů si svůj sen splnilo pod novým trenérem české reprezentace Karlem Jarolímem. Čtyři z nich hrají v české ePojisteni.cz lize, jeden v zahraničí. Kdo okusil národní tým v nové éře poprvé? A jak si pět nováčků vedlo? Podívejte se.

  • Lukáš Pokorný

    Obránce, 23 let, Slovan Liberec

    Bilance v reprezentaci: 1 zápas (46 minut), 1 žlutá karta

    Debut: Česko - Arménie 3:0
    Známka Sportu: 5

    Dva nováčci ve fotbalové reprezentaci Jan Sýkora (vlevo) a Lukáš Pokorný (druhý zprava) si první trénink užívali i v deštiFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Liberecký obránce si zahrál poločas v přípravném duelu s Arménií. Jednou zbytečně fauloval hvězdu soupeře Henricha Mchitarjana a dostal žlutou kartu. Jinak si ale vedl slušně, žádnou chybu neudělal a pomohl týmu k čistému kontu. V dalších startech mu zatím zabránilo zranění.

  • Jan Sýkora

    Obránce/záložník, 22 let, Slovan Liberec

    Bilance v reprezentaci: 2 zápasy (135 minut)

    Debut: Česko - Arménie 3:0
    Známka Sportu: 6

    Jan Sýkora v reprezentačním dresuFoto Reuters

    Nastoupil na druhý poločas proti Arménii a snažil se být aktivní. Bylo vidět, že zatím postrádá mezinárodní zkušenosti, ale nebál se jít i do zakončení. Jeho krásná střela bohužel mířila jen doprostřed. Druhý start si připsal v kvalifikačním duelu s Ázerbájdžánem. Za ten dostal od Sportu známku 5.

  • Lukáš Droppa

    Záložník, 27 let, Tomsk

    Bilance v reprezentaci: 3 zápasy (199 minut)

    Debut: Německo - Česko 3:0
    Známka Sportu: 5

    Droppa: Při EURO jsem kamarádům ze srandy říkal, že se chystám až na MS
    Video se připravuje ...

    Drsnou premiéru v reprezentaci si odbyl Lukáš Droppa, jehož jméno v nominaci hodně překvapilo. Záložník ruského Tomsku naskočil v 63. minutě do bitvy v Německu, kde Češi neměli šanci. Droppa to ale zvládl. Držel prostor a nekazil. Z českých fotbalistů patřil mezi ty lepší. I proto nastoupil do dalších dvou kvalifikačních zápasů proti Ázerbájdžánu (známka 6) a Norsku (známka 6).

  • Jaromír Zmrhal

    Záložník, 23 let, Slavia Praha

    Bilance v reprezentaci: 2 zápasy (107 minut), 1 gól

    Debut: Česko - Ázerbájdžán 0:0
    Známka Sportu: 5

    Zmrhal: Z gólu na svém domácím stadionu mám dvojnásobnou radost
    Video se připravuje ...

    Premiéru v reprezentaci prožil v zápase, ve kterém Češi bušili do zavřené obrany Ázerbájdžánu. Jaromír Zmrhal nastoupil na hřiště v 74. minutě a hned naservíroval míč parťákovi z klubu Milanu Škodovi, ten ale nedal. Do konce utkání byl hodně aktivní. Ve svém druhém zápase proti Norsku zase tolik vidět nebyl, ale pak si naběhl a dal důležitý gól na 2:0. Za svůj výkon dostal od Sportu známku 6.

  • Michael Krmenčík

    Útočník, 23 let, Viktoria Plzeň

    Bilance v reprezentaci: 1 zápas (81 minut), 1 gól

    Debut: Česko - Norsko 2:1
    Známka Sportu: 8

    Krmenčík: Teď chci být v reprezentaci důležitým hráčem
    Video se připravuje ...

    Zatím poslední debutant (dnes proti Dánsku se k němu nejspíš přidají Jiří Pavlenka či Antonín Barák) prožil premiéru na jedničku. Už po jedenácti minutách se dokázal proti Norsku prosadit a stal se prvním českým střelcem v kvalifikaci. Gól to byl snadný, ale Krmenčík odvedl během celého zápasu spoustu práce. V další šanci už nicméně neuspěl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud