22. března 2017 • 19:48

VIDEO: Česko - Litva 3:0. Góly dali Hořava, Krmenčík a debutant Jankto

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po bídném prvním poločase přišla konečně gólová smršť. Trenér české reprezentace Karel Jarolím vyměnil o přestávce přípravného utkání s Litvou celou jedenáctku a změny pomohly. Nejdříve se po faulu na Michaela Krmenčíka prosadil z penalty Tomáš Hořava, aby několik minut poté zvýšil na 2:0 při své premiéře v národním týmu Jakub Jankto. Poslední slovo měl ale opět Krmenčík, který hezkým gólem uzavřel skóre zápasu na 3:0. Češi si tak před kvalifikačním duelem proti San Marinu připsali pohodovou výhru.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 3. • 18:00
Česká republika
Česká republika
3:0
ONLINE
22. března
18:00
Litva
Litva
Góly

Domácí: 48. Hořava, 64. Jankto, 79. Krmenčík

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík (46. Koubek) – Gebre Selassie (46. Čelůstka), Sivok (46. Kalas), Brabec (46. M. Suchý), F. Novák (46. Hloušek) – Darida (46. J. Sýkora), Barák (46. Hušbauer) – Krejčí (46. P. Mareš), Dočkal (46. Jankto), Zmrhal (46. T. Hořava) – Škoda (46. Krmenčík). Trenéři: Karel Jarolím, Boris Kočí.

Hosté: Šetkus (46. Zubas) – Vaitkunas (46. Borovskij), A. Klimaavičius (61. Mikuckis), L. Klimavičius (61. Kijanskas), Grigaravičius (61. Novikovas) – Lukša (61. Černych), Paulius (61. Žulpa), Kuklys (46. Verbickas), Slavickas (46. Baravykas) – Matylevičius (61. Valskis), Slivka (61. Eliošius). Trenér: Edgaras Jankauskas.

Karty

Hosté: Matylevičius

Rozhodčí

Bieri – Zgraggen, Heiniger (všichni Švýcarsko); <b>čtvrtý rozhodčí:</b> Orel (ČR)

Stadion

Městský stadion, Masarykova 228, Ústí nad Labem-Bukov, ČR

Návštěva

3 959 diváků

Češi se vítězně naladili na nedělní zápas v San Marinu, který bude pokračováním kvalifikace o postup na mistrovství světa v Rusku. Reprezentace teprve podruhé za posledních deset let vyhrála úvodní utkání kalendářního roku.

Češi byli od začátku střelecky aktivnější, první velkou šanci ale měla Litva. Lukša se v 16. minutě přes Nováka protlačil až před branku, gólman Vaclík však rychle vyběhl a střelu zblízka vyrazil.

Český tým se snažil o častou střelbu z dálky a dvakrát zpoza vápna zahrozil ve 28. minutě. Brankář Šetkus však vyrazil Daridovu umístěnou ránu i následnou Barákovu razantní střelu. Neprosadil se ani Škoda, který ve 36. minutě po centru zprava hlavičkoval nad.

Jarolím poslal do druhého poločasu novou jedenáctku a v ní byl i talentovaný Jankto. Domácím trvalo necelé tři minuty, než po pauze otevřeli skóre. Paulius ve vápně fauloval Krmenčíka a Hořava z penalty nezaváhal, když poslal míč do středu branky. V osmém utkání za národní tým si připsal třetí trefu.

Česko - Litva: Po faulu na Krmenčíka zapískal sudí penaltu a Hořava proměnil na 1:0
Video se připravuje ...

V 55. minutě se dožadovali penalty i hosté, ale rozhodčí Bieri zůstal v klidu. Litevci po hodině hry sedmkrát vystřídali a čtyři minuty poté podruhé inkasovali. Jankto se protáhl po levé straně a křížnou střelou s pomocí tyče překonal hostujícího gólmana. Záložník Udine tak svou premiéru v reprezentačním A-týmu oslavil brankou.

Česko - Litva: Janktova paráda! V prvním startu první gól a je to 2:0
Video se připravuje ...

Domácí měli zápas před téměř čtyřmi tisícovkami diváků pevně pod kontrolou a jedenáct minut před koncem přidali ještě třetí trefu. Čelůstka hlavičkou po centru přiťukl na Krmenčíka, ten se na malém vápně uvolnil a zblízka vstřelil svůj druhý reprezentační gól.

Česko - Litva: Krmenčík si krásně zpracoval míč a uklidil míč do sítě - 3:0
Video se připravuje ...

Skórovat pak mohl podruhé Hořava, ale litevský brankář jeho technickou střelu vyrazil. Nic to však nemohlo změnit na tom, že český celek dohrával ve velké pohodě a ovládl šestý ze sedmi vzájemných duelů. Pod trenérem Jarolímem se reprezentanti dočkali třetí výhry a ze sedmi zápasů pod jeho vedením prohráli jen v Německu 0:3.

Jankto: Věřil jsem si, v debutech dávám góly vždycky
Video se připravuje ...

Krmenčík: Za gól jsem rád, ale měl jsem jich dát víc
Video se připravuje ...

Čelůstka: Konkurence napravo? Můžu klidně hrát i na stoperu
Video se připravuje ...

Základní sestava české reprezentace v přípravném zápase s Litvou
Základní sestava české reprezentace v přípravném zápase s Litvou

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud