23. března 2017 • 18:45

Reprezentace s mladými mě nabíjí, řekl Sivok. Myslí na přesun do USA

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může se cítit jako poslední "starý" vlk mezi smečkou divochů. Tomáš Sivok zůstal v českém národním týmu i po generační výměně, nyní je nejstarším hráčem a kapitánem. Fotbal s novými reprezentanty si stoper Bursasporu v současné době užívá mnohem víc, než ten v turecké lize. Sivok na čtvrtečním setkání s novináři připustil, že v létě zamíří do jiného klubu a myslí i na případné angažmá v USA.



Ve třiatřiceti letech je Sivok momentálně nejstarším hráčem českého výběru, ale sám na sobě cítí, že má stále velkou motivaci. Pomáhá mu i to, že ho v národním týmu obklopují stále mladší a mladší hráči.

"Reprezentovat s mladými kluky, jako jsou Patrik Schick či Kuba Jankto, mě hrozně nabíjí a chuť stále mám. Fotbal mě pořád baví," prohlásil. "Zatím jsem Kubu neměl možnost moc vidět při zápasech za klub, ale potenciál má obrovský a bude záležet na tom, jak se mu bude dařit dál. Musí mu i vydržet zdraví. Držím mu palce," řekl Sivok k Janktovi, který se trefil hned při debutu za reprezentaci.

V národním týmu si zlepšuje chuť po problémech v Bursasporu, kterému se momentálně nedaří. Z posledních deseti zápasů turecké ligy vyhrál jediný. Situaci mu komplikuje i to, že je v Turecku první sezonu bez rodiny.

"Musím přiznat, že bez rodiny je to těžší, než jsem si myslel. Příští angažmá už bude jen s rodinou. Jasno ale ještě nemám," naznačil, že v létě Bursaspor opustí. "Teď ale chci sezonu dotáhnout co nejlépe a dobře se rozloučit," dodal.

Česko - Litva: Janktova paráda! V prvním startu první gól a je to 2:0
Video se připravuje ...

Zatím netuší, kam povedou jeho další kroky, ale připouští, že ho hodně láká americká liga MLS. "Nemusí to být jen Evropa. Mým snem je i Amerika, kde jde fotbal hodně nahoru a docela rád bych si tam zahrál. K Americe jsem vždy tíhnul a jezdím tam na dovolenou. Líbí se mi jejich mentalita i organizace tamních klubů. V Besiktasi jsem hrál se spoluhráčem, který mi o tom básnil. S manželkou rádi cestujeme a poznáváme novou mentalitu. Rád bych zkusil něco nového. V Turecku mě už za ty roky nemůže nic překvapit," uvedl.

V Evropě ho láká i Švýcarsko či Rakousko. "Kdyby mě kluci v Basileji vzali do počtu, tak bych se nebránil. Stejně tak Španělsku, kde je fotbal úžasný. Samozřejmě nemyslím na nějaké velké týmy. Ale realita dopadá jinak, než si člověk plánuje, takže uvidíme, jaké budou možnosti. Už mám nějaký věk, ale zase budu volný hráč a moje finanční nároky nejsou takové. Prioritu má rodina a dobrý fotbal," prohlásil Sivok, která má za sebou i působení v italském Udine.

Ve středeční přípravě s Litvou dali čeští fotbalisté stejně gólů jako v předešlých třech zápasech dohromady. Kapitán Tomáš Sivok proto po výhře 3:0 doufá, že si tým schoval nějaký gól i na nedělní kvalifikační duel v San Marinu.
"Vždy je příjemné vyhrát větším rozdílem. Ale pro nás je klíčová neděle, takže doufám, že si kluci schovali nějaké góly i na San Marino," řekl Sivok novinářům.

"Litva byla asi lepší než San Marino, ale také vycházela ze zajištěné obrany. Blok San Marina bude ale asi ještě mnohem hlubší, co jsme měli možnost vidět. Ale bude to podobné a budeme dobývat. A bude to na nás, jestli se prosadíme dřív nebo později," dodal.

Krmenčík: Za gól jsem rád, ale měl jsem jich dát víc
Video se připravuje ...

Čelůstka: Konkurence napravo? Můžu klidně hrát i na stoperu
Video se připravuje ...

Jankto: Věřil jsem si, v debutech dávám góly vždycky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud