24. března 2017 • 08:05

Messi vystřelil Argentině v kvalifikaci důležitou výhru, Brazílie spláchla Uruguay

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi důležitou výhru si připsali fotbalisté Argentiny v kvalifikaci o MS 2018. Zásluhou proměněné penalty Lionela Messiho porazili 1:0 Chile a svého soupeře předskočili. Tabulce nadále jasně vládne Brazílie, která na půdě Uruguaye sice brzy prohrávala, ale nakonec vyhrála 4:1. Hattrickem zazářil Paulinho a jeden gól přidal Neymar.



Domácí se sice v Montevideu ujali vedení po trefě Edinsona Cavaniho, poté ale začal úřadovat záložník čínského Kuang-čou Paulinho. Ten až dosud za "kanárky" nikdy nedal více než jeden gól, ale ve čtvrtek zaznamenal hattrick. Čtvrtou branku Brazílie přidal kapitán Neymar, jenž načal druhou padesátku reprezentačních gólů.

"O něčem takovém se mi nezdálo ani v nejdivočejších snech," řekl o svém galapředstavení bývalý hráč Tottenhamu Paulinho. "Předvedli jsme víc, než jsem čekal. Zápas jsme nejen kontrolovali, my jsme dominovali," dodal brazilský kouč Tite.

Od doby, kdy loni na podzim převzal tým, vyhráli Brazilci všech osm zápasů s úctyhodným skóre 22:2. S Uruguayí, jež v této kvalifikaci dosud doma neprohrála a inkasovala jediný gól, Brazílie neprohrála už devět duelů v řadě.

Argentinci v důležitém souboji s Chile nezářili, hubené vítězství jim zajistila trefa kapitána Lionela Messiho z penalty. Jeho kolumbijský protějšek James Rodríguez v utkání s Bolívií sice pokutový kop neproměnil, avšak z dorážky už se nemýlil a vstřelil jedinou branku zápasu.

Kolumbijci se tak dostali na čtvrtou příčku před Ekvádor, který poosmé za sebou prohrál v Paraguayi. Ekvádor je nyní pátý, což by mu zajistilo baráž s vítězem oceánské části. Mimo postupové příčky jsou vítězové posledních dvou ročníků Copy América Chilané.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:

Uruguay - Brazílie 1:4 (1:1)
Branky: 9. Cavani z pen. - 18., 51. a 90.+2 Paulinho, 74. Neymar.

Argentina - Chile 1:0 (1:0)
Branka: 16. Messi z pen.

Paraguay - Ekvádor 2:1 (1:0)
Branky: 12. Váldez, 65. Alonso - 70. Caicedo z pen.

Kolumbie - Bolívie 1:0 (0:0)
Branka: 83. Rodríguez.

Venezuela - Peru 2:2 (2:0)
Branky: 24. Villanueva, 40. Oreto - 46. Carrillo, 64. Guerrero.

Kapitán Argentiny Lionel Messi slaví po zápase proti Chile výhru s fanoušky
Kapitán Argentiny Lionel Messi slaví po zápase proti Chile výhru s fanoušky

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud