26. března 2017 • 19:49

San Marino – Česko 0:6. Favorit si vytvořil rekord, pálili Barák i Darida

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neponechali nic náhodě. Fotbalisté české reprezentace rozhodli kvalifikační duel proti San Marinu v prvním poločase, který vyhráli 5:0. Tím si navíc vytvořili nový rekord, dosud vedli o poločase maximálně 4:0. Druhé dějství bylo už spíše udržovací a favorit nakonec vyhrál 6:0. Po dvou gólech dali Antonín Barák a Vladimír Darida, jeden přidali Theodor Gebre Selassie a Michael Krmenčík. 



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 3. • 18:00
San Marino
San Marino
0:6
ONLINE
26. března
18:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí:

Hosté: 17. Barák, 19. Darida, 24. Barák, 26. Gebre Selassie, 43. Krmenčík, 77. Darida

Sestavy

Domácí: A. Simoncini – Palazzi, Cesarini, D. Simoncini, F. Vitaioli, Rinaldi (62. Tomassini) – Zafferani, Cervellini (90+1. Mi. Battistini), Domeniconi, M. Vitaioli (C) – Stefanelli (84. Mazza).

Hosté: Vaclík – Gebre Selassie, Sivok (C), Brabec, Novák – Dočkal, Darida – Krejčí, Barák (76. Hořava), Jankto (68. Zmrhal) – Krmenčík (68. Milan Škoda).

Náhradníci

Domácí: Muraccini, Benedettini, Brolli, Bonini, Tomassini, Battistini, Valentini, Hirsch, Golinucci, Tosi, Della Valle, Mazza

Hosté: Koubek, Drobný, Hloušek, Kalas, Zmrhal, Mareš, Hořava, Hušbauer, Přikryl, Suchý, Čelůstka, Škoda

Karty

Domácí: M. Vitaioli, Palazzi, D. Simoncini

Rozhodčí

Kristo Tohver. Asistenti: Hannes Reinvald, Sten Klaasen. Čtvrtý rozhodčí: Juri Frischer (všichni EST)

Stadion

San Marino Stadium, Serravalle (SMR)

Po pauze se trefil z penalty ještě Darida a podtrhl nejvyšší českou venkovní výhru v samostatné historii. K překonání rekordního vítězství 8:1 nad Andorrou chyběly reprezentantům dvě branky.

Český celek má po polovině kvalifikační skupiny C na kontě osm bodů. Reprezentanti se dostali na druhé místo tabulky před Ázerbájdžán a Severní Irsko, které ale večer hraje s Norskem. Právě Seveřané budou 10. června v Oslu dalším soupeřem českého týmu.

Jarolím: Vést o půli 5:0? Takhle bych si představoval fotbal
Video se připravuje ...

Skupinu vede bez ztráty bodu Německo. Na mistrovství v roce 2018 do Ruska postoupí přímo jen vítězové skupin, osm nejlepších celků z druhých příček čeká baráž o zbylá čtyři místa.

Několik stovek českých fanoušků vytvořilo reprezentantům na stadionu v Serravalle domácí prostředí. Zatímco v předchozích dvou vzájemných duelech v San Marinu, které Češi vyhráli 3:0, udržel domácí amatérský výběr půlhodinu čisté konto, tentokrát hosté zlomili jeho odpor rychleji. V 17. minutě si Barák narazil s Gebre Selassiem a sám před brankářem poslal míč k tyči. Za necelé dvě minuty se Barák změnil v nahrávače a připravil druhý reprezentační gól pro Daridu, který se prosadil křížným pokusem k tyči.

Darida: Proti tak hodně zalezlému soupeři už jsem dlouho nehrál
Video se připravuje ...

Češi se uklidnili a na hřišti si dělali, co chtěli. Po další pěkné akci ve 24. minutě sklepl Krejčí nákop k Barákovi a ten ranou pod břevno přidal ve třetím reprezentačním utkání svůj třetí gól. Za další dvě minuty ve skluzu na zadní tyči doklepl balon do sítě Gebre Selassie a zaznamenal druhou branku za národní tým.

Domácí, kteří jsou devátým nejhorším týmem žebříčku FIFA, odpadli. Daridovi po přímém kopu a křížné střele dvakrát zkazila radost tyč, ale do pauzy přesto ještě padl pátý gól, když se ve 43. minutě zblízka prosadil Krmenčík. Poločasovým stavem 5:0 Češi překonali rekord, maximem v samostatné historii zatím bylo vedení 4:0.

San Marino se osmělilo až po pauze, Zafferani utekl Brabcovi, ale Vaclíka nepropálil. Na druhé straně nevyzrál na domácího brankáře v úniku Krmenčík a Novákovi zkazil radost z prvního reprezentačního gólu ofsajd.

V druhé půli česká gólová smršť ustala a pošesté sanmarinský brankář inkasoval až v 77. minutě, kdy proměnil penaltu Darida.

Vaclík: Brábovi jsem neřekl nic, umím se vcítit do toho, že člověk nejde do souboje naplno
Video se připravuje ...

Barák: Šest gólů je důležitých pro nás i pro fanoušky, ti chtějí vidět góly
Video se připravuje ...

Sivok před zápasem nespal: Pro mě, zkušeného hráče, by bylo selhání fatální
Video se připravuje ...

Pro trpaslíky ze San Marina je fotbal jako pizza. Müller je naštval
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud