27. března 2017 • 04:59

Skvělý start v reprezentaci! Barák dává góly, Jankto jako živá voda

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostali šanci a popadli ji. Hodně pevně. Tři čeští nováčci, které povolal do zbraně trenér Karel Jarolím, prožívají v národním týmu fantastický začátek. A jsou hlavně hodně produktivní. O kom je řeč? Záložníci Antonín Barák, Jakub Jankto a útočník Michael Krmenčík. Čím tak upoutali?



Barák: Mezihra a góly

Záložník Slavie Antonín Barák, který v létě odejde do Udine, si připsal gól hned ve své reprezentační premiéře. V přípravném duelu s Dánskem byl jediným českým hráčem, který se při remíze 1:1 trefil. Kromě toho zaujal i kvalitními přihrávkami.

Formu z klubu si přenesl i po další pozvánce. V duelu s Litvou, který se mezi oficiální zápasy nepočítá, se sice v prvním poločase trochu trápil, ale na San Marino dostal důvěru znovu. A splatil ji se vší parádou.

Byl to právě Barák, kdo otevřel skóre utkání, aby za chvíli asistoval u gólu Vladimíra Daridy. A uběhlo jen několik minut, když Barák slavil znovu. V obou případech zakončoval střední záložník ve vápně soupeře. Suverénně.

Jsem hrozně šťastný, že jsem to dvakrát proměnil. Kluci mi to skvěle připravili, tak jsem to měl docela jednoduché,“ usmíval se Barák.

Barák: Šest gólů je důležitých pro nás i pro fanoušky, ti chtějí vidět góly
Video se připravuje ...

Jankto: Rychlost i standardní situace

Záložník Udine Jakub Jankto upoutal české fanoušky už v přípravném utkání s Litvou, kde naskočil do druhého poločasu a nebylo na něm vůbec znát, že jde o jeho premiéru v národním týmu. Výborný výkon okořenil krásným gólem.

Proti San Marinu proto nechyběl v základní sestavě. A přestože při demolici 6:0 gól nedal, byl opět dost výrazný. Nahrál na dva góly a několikrát ukázal svou velkou přednost, kterou je rychlost. Obránci soupeře nestíhali.

Jankto se navíc ujal standardních situací a hlavně rohové kopy zahrával velmi dobře. „Jsem rád, že mě dal trenér do základu, hodně si toho vážím. Jen škoda, že jsem nedal gól, na který jsem měl velkou chuť,“ zalitoval pouze.

Česko - Litva: Janktova paráda! V prvním startu první gól a je to 2:0
Video se připravuje ...

Krmenčík: Důraz před brankou

Čtyři zápasy, tři góly. To je zatím bilance Michaela Krmenčíka v české reprezentaci. I naposledy v San Marinu ukázal, že umí být před brankou hodně důrazný. Po Janktově centru si odstavil obránce a dotlačil míč do sítě.

Ve svém premiérovém zápase za národní tým proti Norsku (2:1) se navíc Krmenčík zařadil mezi nejrychlejší střelce mezi debutanty. Na gól mu stačilo pouze 11 minut. Pěkný gól dal také Litvě a navíc na něj byla penalta.

Jediným zápasem, ve kterém se Krmenčík netrefil, tak byla remíza s Dánskem. Proto mu dal trenér Jarolím důvěru i přesto, že se mu začátek jara v Plzni nevydařil. A vytáhlý útočník v reprezentačním dresu ožil.

Česko - Litva: Krmenčík si krásně zpracoval míč a uklidil míč do sítě - 3:0
Video se připravuje ...

Darida: Proti tak hodně zalezlému soupeři už jsem dlouho nehrál
Video se připravuje ...

Sivok před zápasem nespal: Pro mě, zkušeného hráče, by bylo selhání fatální
Video se připravuje ...

Jarolím: Vést o půli 5:0? Takhle bych si představoval fotbal
Video se připravuje ...

Vaclík: Brábovi jsem neřekl nic, umím se vcítit do toho, že člověk nejde do souboje naplno
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud