10. června 2017 • 22:38

Norsko – Česko 1:1. Hosté po hrozné druhé půli ztratili důležité body

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle je velká komplikace. Fotbalisté české reprezentace nezvládli kvalifikační duel na půdě Norska a vezou jen remízu 1:1. A to za ni mohou být rádi i přesto, že o poločase vedli 1:0. Ve druhé půli totiž předvedli svěřenci Karla Jarolíma bídný výkon. Norové nejdřív vyrovnali z penalty a pak ještě několik šancí neproměnili. Protože Severní Irové vyhráli 1:0, ztrácí Češi na druhé místo 4 body. 



Svěřenci trenéra Karla Jarolíma přitom vedli po gólu Theodora Gebre Selassieho ze 36. minuty, ale v 55. minutě proměnil Alexander Söderlund pokutový kop po faulu Tomáše Sivoka. Norsko tak bodovalo teprve podruhé z posledních osmi zápasů. I tak už je v podstatě bez šancí na postup.

Jarolím: Jsem zklamaný, ale dokud je naděje, budeme o ni bojovat
Video se připravuje ...

Vzhledem k výhře Severního Irska v Ázerbájdžánu potřebovali Češi v Oslu zvítězit, aby si udrželi boj o druhé místo ve své režii. První půlhodina však byla spíše oťukáváním z obou stran. Hosté sice drželi míč a kombinovali, ale nedostávali se do finální fáze.

Dlouho tak byla jediným střeleckým pokusem mezi tři tyče rána Daridy, který ale jen vyzkoušel pozornost klubového spoluhráče Jarsteina v norské brance. Na druhé straně pálil vedle Tarik Elyounoussi.

Brankář české reprezentace Tomáš Vaclík svůj tým v Norsku podržel
Brankář české reprezentace Tomáš Vaclík svůj tým v Norsku podržel

Až po půlhodině hry začali Češi domácím více zatápět. Tečované střely Daridy a Krmenčíka ještě stačil domácí gólman vytáhnout, ale v 36. minutě už hosté udeřili. Darida rychle rozehrál standardní situaci do křídla na volného Kadeřábka, který nacentroval, norská obrana zapomněla na Gebre Selassieho a český levý bek ve skluzu zamířil pod břevno.

Brémský zadák tak potvrdil střeleckou formu: šlo už o jeho třetí gól z posledních pěti zápasů včetně klubu a šestý na jaře. Norsko však mohlo rychle odpovědět po brejku, když obraně unikl Söderlund, ale z úhlu Vaclíka nepropálil.

Gebre Selassie: Po průběhu druhé půle musíme bod brát
Video se připravuje ...

V 51. minutě mohl české vedení potvrdit Souček, který se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči, jeho tvrdá rána však pouze zatřásla břevnem. Místo toho přišlo vyrovnání. Tarik Elyounoussi využil zaváhání české obrany po vzdušném souboji, vnikal do vápna a po Sivokově faulu odpískal sudí penaltu. Tu Söderlund chladnokrevně proměnil ranou pod břevno.

A o chvíli později mohlo být ještě hůř, když Sivok obrovskou hrubkou namazal Norům a ti běželi dva sami na Vaclíka. Tarik Elyounoussi však místo přihrávky Söderlundovi zkusil střelu a český gólman ho vychytal.

Češi znervózněli a rázem se obraz hry úplně otočil. Norsko tlačilo a v českém vápně vznikaly nebezpečné závary. Hosté se často bránili a k útočení se dostávali sporadicky. Navíc se zranil Darida a musel střídat. Češi už se k ohrožení domácí branky nedostali, naopak v nastavení ještě zabránil prohře dalším zákrokem Vaclík.

Sivok: Druhá půle? Neměli jsme odražené míče, přestali jsme kombinovat odzadu
Video se připravuje ...

Vaclík: Zápas se lámal, když Tomáš Souček trefil břevno
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 6. • 20:45
Norsko
Norsko
1:1
ONLINE
10. června
20:45
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 55. Söderlund

Hosté: 36. Gebre Selassie

Sestavy

Domácí: Almenning Jarstein – J. Svensson, Nordtveit, Reginiussen (33. Valsvik), Aleesami – T. Elyounoussi, S. Berge, Johansen (C), Berget (61. Daehli) – M. Elyounoussi, Söderlund (71. Johnsen).

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Sivok (C), Brabec, Gebre Selassie – Darida (79. Hořava), Souček – Krejčí, Dočkal, Zmrhal (43. Jankto) – Krmenčík (63. Schick).

Náhradníci

Domácí: Nyland, Dyngeland, Hovland, Valsvik, Omoijuanfo, Trondsen, Flo, Meling, Johnsen, Daehli, Midstjö

Hosté: Čelůstka, Hořava, Jankto, Kalas, Kopic, Koubek, Mareš, Pavlenka, Přikryl, Schick, Suchý, Škoda

Karty

Domácí: Johansen

Hosté: Souček, Krejčí, Hořava

Rozhodčí

Andre Marriner – Simon Bennett, Adam Nunn (všichni ENG)

Stadion

Ullevaal Stadion, Oslo

Návštěva

12 179 diváků

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 10 10 0 0 43:4 30
2. Sev. Irsko 10 6 1 3 17:6 19
3. Česko 10 4 3 3 17:10 15
4. Norsko 10 4 1 5 17:16 13
5. Ázerbajdžán 10 3 1 6 10:19 10
6. San Marino 10 0 0 10 2:51 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud