22. srpna 2017 • 13:52

Jarolím na Němce a Severní Iry bere Klimenta a Bořila. Chybí Schick

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci fotbalové reprezentace na kvalifikační zápasy s Německem a v Severním Irsku se poprvé objevují útočník Jan Kliment z Bröndby Kodaň a krajní bek Jan Bořil ze Slavie. Trenér Karel Jarolím naopak zatím vynechal útočníka Patrika Schicka či Tomáše Sivoka, hodlá však ještě povolat další hráče.



Aktuálně má Jarolím ve výběru 18 jmen, z toho jsou dva útočníci. Vedle současné stálice Michaela Krmenčíka se do týmu dostal Kliment, který zazářil na mistrovství Evropy jednadvacítek v roce 2015, následně po přestupu do Stuttgartu se trochu vytratil, ale v Bröndby si svými výkony řekl o šanci.

"Teď se mu daří, byl v Bröndby vyhlášen hráčem měsíce, dával góly, dostával se do koncovky. Zaujal mě. Vypadá to, že Patrik Schick k dispozici nebude, tak jsme nominovali Klimenta," řekl na tiskové konferenci Jarolím.

Jarolím po nominaci: V Severním Irsku nesmíme ztratit ani bod
Video se připravuje ...

Nominace fotbalové reprezentace na Německo a Severní Irsko
Brankáři: Tomáš Vaclík (Basilej, 15/0), Tomáš Koubek (Sparta Praha, 5/0), Jiří Pavlenka (Brémy, 2/0).
Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy, 43/3), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim, 28/2), Jan Bořil (Slavia Praha, 0/0), Marek Suchý (Basilej, 32/1), Tomáš Kalas (Fulham, 7/0), Filip Novák (Midtjylland, 8/0).
Záložníci: Tomáš Souček (Slavia Praha, 3/0), Bořek Dočkal (Che-nan Ťien-jie, 33/6), Vladimír Darida (Hertha Berlín, 45/3), Jakub Jankto (Udine 4/1, Jan Kopic (Plzeň, 4/1), Jaromír Zmrhal (Slavia Praha, 7/1), Ladislav Krejčí (Boloňa, 35/5).
Útočníci: Jan Kliment (Bröndby Kodaň, 0/0), Michael Krmenčík (Plzeň, 6/4)

Oproti poslednímu kvalifikačnímu zápasu v Norsku chybějí v nominaci oba stopeři ze základní sestavy Sivok a Jakub Brabec. "Tomáš Sivok se zatím necítí připraven," vysvětlil Jarolím absenci nejzkušenějšího hráče.

S obhájci titulu Němci se Češi utkají v pátek 1. září v pražském Edenu, proti Severnímu Irsku nastoupí o tři dny později v Belfastu. Po šesti zápasech je česká reprezentace ve skupině C na třetím místě právě za oběma nejbližšími soupeři. Češi ztrácejí čtyři body na druhé místo a postup do baráže už nemají ve vlastních rukou. Potřebují tak ideálně oba zápasy vyhrát.

Jarolím: Slavii bych Ligu mistrů přál, ale úplně přesvědčený o tom nejsem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud