2. září 2017 • 07:19

Mexiko vyřídilo Panamu a zajistilo si postup na mistrovství světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mexika postoupili na mistrovství světa v Rusku už tři kola před koncem kvalifikace v zóně CONCACAF, kde hrají mužstva Severní a Střední Ameriky. Jejich domácí výhra nad Panamou 1:0 znamená, že ve zbytku kvalifikace nemohou skončit hůře než třetí, což jim zajišťuje účast v závěrečném turnaji. Naopak tým Spojených států si pozici hodně zkomplikoval domácí prohrou s Kostarikou 0:2.



Mexiko je po Brazílii, Íránu a Japonsku čtvrtým postupujícím. Na světovém šampionátu bude hrát posedmé za sebou, naposledy chybělo v roce 1990 v Itálii. O jeho výhře na Aztéckém stadionu v hlavním městě rozhodl v 53. minutě hlavičkou náhradník Hirving Lozano, který byl v té chvíli na hřišti jen dvě minuty.

Američané naopak v kvalifikaci už podruhé doma prohráli, což se jim v jednom cyklu stalo naposledy v roce 1957. Po Mexiku se museli sklonit i před týmem Kostariky, který vyhrál v Harrisonu dvěma brankami Marcose Ureni 2:0 a upevnil si druhou příčku. V úterý bude pro Američany klíčový zápas v Hondurasu, s nímž bojují o poslední přímé postupové místo. Čtvrtý tým tabulky bude mít ještě naději v mezikontinentální baráži s mužstvem z Asie.

Výsledky kvalifikace MS 2018 ve fotbale - zóna CONCACAF:

USA - Kostarika 0:2
(30. a 82. Ureňa),

Mexiko - Panama 1:0
(53. Lozano),

Trinidad a Tobago - Honduras 1:2
(67. J. Jones z pen. - 7. López, 16. Elis).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud