2. září 2017 • 19:30

Irům je třeba se vyrovnat v bojovnosti, říká Krejčí. Věří ve výhru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Ladislav Krejčí je přesvědčený, že čeští fotbalisté v pondělní klíčové kvalifikaci v Severním Irsku uspějí, pokud podají maximální výkon a potvrdí dobré momenty z pátečního zápasu s Německem, který smolně prohráli 1:2.



Češi v pražském Edenu odehráli s úřadujícími světovými šampiony nečekaně vyrovnanou partii a sahali po remíze, ale v 88. minutě vstřelil rozhodující gól Mats Hummels. "Ten zápas jsme odehráli dobře a se ctí, bohužel to nestačilo na žádný bod. Musíme si z toho vzít to dobré a podívat se i na ty špatné věci a těch se vyvarovat v zápase s Irskem," řekl Krejčí novinářům.

Podle něj dobrý výkon proti favorizovanému Německu dodá českému týmu potřebnou sebedůvěru. "Jsem rád, že jsme ukázali sílu a že můžeme hrát i se silným soupeřem. Je to takový mezikrok, který pomůže a dodá sebevědomí do hlav. Ale nebude to nic znamenat, jestli to teďka nepotvrdíme v Belfastu," upozornil pětadvacetiletý záložník Boloni, který v pátek nastoupil na hřiště v 53. minutě.

Jdeme pro vítězství! Musíme se jim vyrovnat nasazení a přidat naší hru, hlásí Krejčí před Severním Irskem
Video se připravuje ...

Svěřenci Karla Jarolíma tři zápasy před koncem kvalifikační skupiny C ztrácejí na druhé Severní Irsko sedm bodů. Potřebují tudíž zvítězit, aby udrželi teoretickou šanci na druhé místo, které může znamenat postup do baráže o MS 2018.

"Je to nepříjemná pozice a určitě jsme si na začátku kvalifikace nepředstavovali, že to takhle budeme honit. Dokud tam ale teoretická šance žije, tak je potřeba se o ni poprat nejmíň tak jako proti Německu," uvedl Krejčí.

Krmenčík chválil Daridu a vyhlíží duel se Severním Irskem. Máme se od čeho odrazit, hlásí
Video se připravuje ...

Věří, že český tým má na vítězství v Belfastu. "Nemá cenu nad něčím přemýšlet. Musíte si prostě nastavit v hlavě, že do toho zápasu jdete vyhrát a uděláte pro to maximum. Věřím, že když zabojujeme a budeme hrát na 120 procent, že to bude stačit," prohlásil.

"Je třeba se jim vyrovnat v jejich přednostech, jako jsou bojovnost, jízda a nasazení. K tomu musíme navrch přidat i věci, které byly dobré s Německem," doplnil odchovanec Sparty.

Výběr Severního Irska loni v září uhrál v Praze bezbrankovou remízu. "Domácí zápas na Letné jsme s nimi neodehráli vůbec špatně, bohužel jsme nedokázali vstřelit ten důležitý gól, který by znamenal vítězství. I to teď bude důležité, abychom dokázali proměnit šance a hrát naši hru. Oni určitě také budou hrát jinak doma, kde je poženou lidi," konstatoval Krejčí.

Kalas: Měli jsme víc šancí než Němci. Kdo to může říct?
Video se připravuje ...

Müller: Češi nám zkomplikovali život, extrémně běhali
Video se připravuje ...

Ter Stegen: Daridův gól byl překrásný, to se musí uznat
Video se připravuje ...

Vaclík: Přijít o bod takhle v závěru je velké zklamání
Video se připravuje ...

Darida: Teď jsem zklamaný, ale později si řeknu, že to byl jeden z mých nejlepších gólů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud