5. září 2017 • 19:20

Jižní Korea slaví postup na MS. Sýrii čeká překvapivá baráž

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihokorejští fotbalisté si zahrají podesáté na mistrovství světa. Třetí část asijské kvalifikace zakončili remízou 0:0 s Uzbekistánem v Taškentu a ve skupině A obsadili druhé postupové místo za Íránem, který se na šampionát v Rusku probojoval již v červnu.



Třetí v tabulce skončila Sýrie, která dnes v nastaveném čase vydřela v Teheránu remízu 2:2 s Íránem. Reprezentace válkou zmítané země dál živí naději na premiérovou účast na mistrovství světa.

Syřany čeká baráž s fotbalisty Austrálie, nebo Saúdské Arábie, mezi nimiž se ještě dnes večer rozhodne o přímém postupujícím a účastníkem baráže. Vítěz asijského play off pak nastoupí v interkontinentální baráži proti čtvrtému celku ze závěrečné fáze kvalifikace Severní a Střední Ameriky, kterým je momentálně Honduras se stejným bodovým ziskem jako USA.

Korea se představí na MS podeváté za sebou. Na šampionát v příštím roce se dostala jako sedmý z 32 týmů po Íránu, Japonsku, Brazílii, Belgii, Mexiku a pořádajícím Rusku.

V letošních kvalifikačních zápasech se přitom Korejcům nedařilo a po červnové porážce 2:3 s Katarem byl odvolán německý kouč Uli Stielike, i když mužstvo stále drželo druhé místo v tabulce. Jeho nástupce Šin Te-jong ve zbylých dvou zápasech uhrál bezbrankové remízy s Íránem a Uzbekistánem.

Po přímém postupu na MS dnes senzačně sahali fotbalisté Sýrie, kteří v Teheránu od 13. minuty vedli. Statečný boj týmu z 80. místa žebříčku FIFA, který kvůli situaci v zemi musel hrát domácí zápasy až v Malajsii, sledovaly tisíce lidí v ulicích Damašku a dalších měst.

Už jistý postupující Írán skóre otočil zásluhou dvou branek útočníka Kazaně Sardára Azmúna, ale syrské fanoušky rozjásal v třetí minutě nastavení Omar Al Soma, který prostřelil íránského gólmana mezi nohama.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud