2. října 2017 • 09:08

Kadlec a Sýkora se vrací do reprezentace. Vypadli Škoda a Gebre Selassie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Karel Jarolím musel před dnešním srazem české fotbalové reprezentace na kvalifikační zápasy v Ázerbájdžánu a se San Marinem udělat dvě změny v nominaci. Kvůli zranění vypadl útočník Slavie Milan Škoda a obránce Brém Theodor Gebre Selassie se omluvil z rodinných důvodů, protože očekává narození potomka. Nahradí je Václav Kadlec ze Sparty a Jan Sýkora ze Slavie.



Pětadvacetiletý Kadlec se vrací do národního týmu téměř přesně po roce. Poslední z dosavadních 15 startů si připsal loni v říjnu právě proti Ázerbájdžánu, kdy byl v základní sestavě při bezbrankové remíze. Zatím má na kontě tři reprezentační branky.

"Věděl jsem, že jsem mezi náhradníky, a jestli se někde něco stane, mohl bych být povolaný. Říkal jsem si, že pokud by mi zápas s Duklou osobně vyšel, šance by byla. Jsem rád a je to příjemné překvapení," řekl Kadlec na srazu reprezentace.

Trenér Jarolím mu dal při dodatečné nominaci přednost před dalšími náhradníky do útoku Matějem Vydrou, Stanislavem Teclem a Tomášem Necidem. Kadlec byl v posledních čtyřech soutěžních duelech v základní sestavě Sparty a vstřelil dva góly do sítě Teplic.

"Zas tolik zápasů odehraných nemám a víceméně extra se mi povedl jenom jeden. Jinak moje výkony asi nebyly špatné, ale nic úplně extra, že bych s reprezentací úplně počítal," přiznal Kadlec.

Třiadvacetiletý Sýkora naposledy nastoupil za reprezentaci v březnu při výhře 3:0 v přípravě s Litvou. Poté měl zdravotní problémy, v září už se ale napevno usadil v základní sestavě Slavie. Dosud v národním týmu posbíral čtyři starty.

Dukla - Sparta: Skvělý zákrok! Rada reflexivně vyrazil hlavičku Václava Kadlece
Video se připravuje ...

Sparta - Teplice: Zahustel dal Václavu Kadlecovi míč před prázdnou bránu a Sparta vede 3:0
Video se připravuje ...

Slavia - Brno: Sýkora si zažongloval s míčem, položil se do střely, ale bránu minul
Video se připravuje ...

Václav Kadlec nemohl být po zápase s Duklou spokojen
Václav Kadlec nemohl být po zápase s Duklou spokojen

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud