3. října 2017 • 12:52

Piqué, táhni! Fanoušci pískali na oporu, Španělé raději ukončili trénink

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otevřít pondělní trénink španělské fotbalové reprezentace nebyl dobrý nápad. Místo potlesku a povzbuzování totiž někdejší mistry světa i Evropy přivítal hromový pískot. Terčem nenávisti fanoušků se stal Gerard Piqué. Stoper Barcelony ve vyhrocené době vyjádřil podporu referendu o nezávislosti Katalánska a diváci mu to vyčetli. Během tréninku ho zasypali nadávkami a bučením a národní tým donutili přípravu v blízkosti Madridu předčasně ukončit.



Pique se zúčastnil nedělního referenda, z jeho prohlášení je zřejmé, jak v něm hlasoval, dlouhodobě Katalánsko podporuje. O pár dní později už se objevil na tréninku španělské fotbalové reprezentace, která se připravuje na závěrečné dva duely světové kvalifikace (s Albánií a v Izraeli).

Španělská federace se rozhodla úvodní pondělní trénink otevřít veřejnosti. Právě Piqué to kvůli svým výrokům podporujícím odtržení Katalánska od fanoušků hodně schytal.

Diváci si na tribunu stadionu na předměstí Madridu, kde se národní tým připravuje, přinesli nenávistné transparenty. Podle španělských médií některé policie před tréninkem zabavila, něco se ale podařilo donést až ke hřišti.

"Piqué, táhni," napsal si na transparent jeden z fanoušků. Většina z přihlížejících ho podpořila a na Piquého spustili hromový pískot. Našli se i tací, co se obránce Barcelony zastali, ti ale byli na předměstí španělského hlavního města v menšině.

Fanoušci Piquému vyčítají, že se dlouhodobě vyjadřuje pro autonomii Katalánska, přitom dál reprezentuje Španělsko. "Myslím si, že mohu pokračovat ve španělské reprezentaci. Pokud si ale někdo myslí, že dělám problémy, klidně opustím národní tým ještě před rokem 2018," prohlásil stoper Barcelony.

Bývalý mistr světa a Evropy už v minulosti během zápasů národního týmu slýchával od fanoušků kritiku, po šampionátu v Rusku chce v reprezentaci skončit.

Hráči kvůli negativním emocím fanoušků nakonec z trávníku prchli předčasně po pouhých 23 minutách na hřišti. Je jasné, že na atmosféře kolem národního týmu to určitě nepřidá.

"Gerardovo chování bylo mimořádné," zastal se svého klíčového hráče reprezentační trenér Julen Lopetegui. "Chtěl jsem vidět, jak na tom bude, zdál se mi motivovaný a plný chuti," prohlásil kouč, který společně s vedením španělského fotbalu Piquého proti nevoli fanouškům podržel.

"Vím, že jsme v nepříjemné situaci. Ale prosím lidi o zachování zdravého rozumu a trochu rozvahy," žádal Lopetegui. "Byla by chyba trénink uzavřít, fanoušci mají právo vyjádřit svůj názor," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud