8. října 2017 • 22:34

Česko - San Marino 5:0. Očekávaná kanonáda, Krmenčík dal dva góly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté v posledním zápase neúspěšné kvalifikace o MS 2018 porazili San Marino 5:0 a pojistili si třetí místo ve skupině. O góly se proti tradičnímu outsiderovi postarali v první půli dvakrát Michael Krmenčík a Jan Kopic, po výměně stran skórovali Filip Novák a Václav Kadlec.



Góly

Domácí: 8. Krmenčík, 23. Krmenčík, 27. Kopic, 71. Novák, 83. V. Kadlec

Hosté:

Sestavy

Domácí: Koubek – Kadeřábek, Kalas, Lüftner, Novák – Darida (C), Dočkal – Kopic (63. Sýkora), Barák (70. V. Kadlec), Jankto – Krmenčík (63. Kliment).

Hosté: A. Simoncini – Brolli, F. Vitaioli (82. M. Berardi), Ales. Della Valle (C), Palazzi, Grandoni – Mi. Battistini, Tosi, F. Berardi (76. Berretti), Rinaldi – Bernardi (63. Bonini).

Náhradníci

Domácí: Pavlenka, Vaclík, Bořil, Brabec, Falta, Kadlec, Kliment, Souček, Sýkora, Suchý, Zmrhal

Hosté: Manzaroli, Muraccini, Cesarini, Berardi, Golinucci, Bonini, Berretti, Calzolari, Biordi, Zavoli

Karty

Hosté: Mi. Battistini

Rozhodčí

Troleis – Christiansen, Højgaard

Stadion

Plzeň City Stadium, Plzen

Návštěva

5 625 diváků

Reprezentanti, kteří už v září ztratili naději na postup, obsadili v šestičlenné skupině třetí místo a ziskem 15 bodů vyrovnali nejhorší výsledek ve světové kvalifikaci v samostatné historii.

Český tým si dnešní výhrou zajistil účast v druhé ze čtyř lig Ligy národů. Nový projekt od příštího podzimu nahradí přípravné zápasy a nabízí dodatečnou šanci postoupit na evropský šampionát. Zároveň se od Ligy národů bude za rok odvíjet nasazení pro klasickou kvalifikaci.

Kouč Jarolím udělal pět změn oproti čtvrtečnímu vítěznému zápasu v Ázerbájdžánu. Premiéru v reprezentačním A-týmu si odbyl Lüftner, poprvé v soutěžním utkání za národní celek chytal brankář Koubek .

Český tým podle předpokladů od úvodu režíroval hru a v osmé minutě otevřel skóre. Jankto se uvolnil na levé straně pokutového území a jeho přihrávku usměrnil pod břevno plzeňský útočník Krmenčík.

Kanonýr Viktorie měl na domovském stadionu viditelnou motivaci a v 23. minutě poprvé v reprezentaci v jednom utkání vstřelil dvě branky. Po Dočkalově centru z přímého kopu překonal hostujícího brankáře hlavou a v vylepšil si bilanci v národním týmu na šest gólů v deseti duelech.

Hned za čtyři minuty se trefil i druhý plzeňský hráč v základní sestavě Kopic, který doklepl míč do sítě po chybě brankáře Simonciniho a navázal na gól z Ázerbájdžánu.

V 41. minutě mohli senzačně udeřit hosté. Na centr si naběhl Palazzi, ale radost z teprve třetí branky San Marina v této kvalifikaci mu pokazil Koubkův zákrok. Hned z protiakce šli Češi čtyři na jednoho, ale Kopic svůj druhý gól nepřidal a velkou šanci pak neproměnil ani Kalas.

I po přestávce domácí proti osmému nejhoršímu celku světového žebříčku pokračovali v zahazování vyložených šancí. Novák překopl branku, Krmenčíkovi zkazil radost z hattricku ofsajd a v 56. minutě zahodil svou druhou gólovou možnost Jankto, který napálil jen Simonciniho. Krmenčík se nedočkal hattricku ani v 62. minutě, kdy mířil nad.

V 71. minutě zlomil čekání na první reprezentační branku Novák, který tentokrát po Klimentově přiťuknutí sám před gólmanem nezaváhal. Skóre pak v 83. minutě po Dočkalově centru uzavřel střídající Kadlec. Český celek tak zaostal o jednu trefu za výhrou 6:0 z březnového utkání v San Marinu.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 10 10 0 0 43:4 30
2. Sev. Irsko 10 6 1 3 17:6 19
3. Česko 10 4 3 3 17:10 15
4. Norsko 10 4 1 5 17:16 13
5. Ázerbajdžán 10 3 1 6 10:19 10
6. San Marino 10 0 0 10 2:51 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud