8. října 2017 • 23:06

Posun po dvou výhrách. Reprezentace bude v Lize národů v lepší skupině

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté budou v chystané Lize národů nasazeni do druhé ligy pro týmy na 13. až 24. místě žebříčku UEFA. Posun ze třetí ligy do druhé dvanáctky si vybojovali výhrami nad Ázerbájdžánem a San Marinem v závěrečných dvou zápasech kvalifikace mistrovství světa.



Češi šli do posledních dvou zápasů kvalifikace z 27. místa žebříčku a potřebovali pod sebe dostat alespoň tři soupeře. A to se povedlo, když Albánie, Slovinsko a Maďarsko zaváhaly.

Posun do druhé dvanáctky znamená, že při losování Ligy národů 24. ledna 2018 se mohou Češi těšit na atraktivnější soupeře. Dostanou do skupiny dva celky z výběru mezi Dánskem, Bosnou a Hercegovinou, Tureckem/Maďarskem, Irskem, Severním Irskem, Slovenskem, Rakouskem, Ukrajinou, Švédskem, Nizozemskem, Walesem a případně Chorvatskem, pokud se propadne z první ligy. Definitivní složení čtyř lig bude známo až po úterních závěrečných zápasech kvalifikace.

Liga národů odstartuje v září 2018 a bude soutěžní variantou dosavadních přípravných zápasů. Los každou ze čtyř lig rozdělí do čtyř skupin. Každý z týmů tak bude mít dva až tři soupeře, s nimiž bude ve dvojutkáních bojovat o prvenství ve skupině. To přinese postup do vyšší ligy, poslední místo naopak přináší sestup. Vítězové skupin první ligy si v červnu 2019 zahrají Final Four.

Tato nová soutěž organizovaná UEFA zároveň bude dodatečnou kvalifikací na mistrovství Evropy 2020. Každá ze čtyř lig bude mít jedno účastnické místo, o které budou v březnu 2020 bojovat čtyři nejlepší týmy, které si postup nezajistí z běžné kvalifikace.

Góly

Domácí: 8. Krmenčík, 23. Krmenčík, 27. Kopic, 71. Novák, 83. V. Kadlec

Hosté:

Sestavy

Domácí: Koubek – Kadeřábek, Kalas, Lüftner, Novák – Darida (C), Dočkal – Kopic (63. Sýkora), Barák (70. V. Kadlec), Jankto – Krmenčík (63. Kliment).

Hosté: A. Simoncini – Brolli, F. Vitaioli (82. M. Berardi), Ales. Della Valle (C), Palazzi, Grandoni – Mi. Battistini, Tosi, F. Berardi (76. Berretti), Rinaldi – Bernardi (63. Bonini).

Náhradníci

Domácí: Pavlenka, Vaclík, Bořil, Brabec, Falta, Kadlec, Kliment, Souček, Sýkora, Suchý, Zmrhal

Hosté: Manzaroli, Muraccini, Cesarini, Berardi, Golinucci, Bonini, Berretti, Calzolari, Biordi, Zavoli

Karty

Hosté: Mi. Battistini

Rozhodčí

Troleis – Christiansen, Højgaard

Stadion

Plzeň City Stadium, Plzen

Návštěva

5 625 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud