10. října 2017 • 13:43

Pohádka Sýrie končí. Blíž MS je Austrálie, postup vystřelil nestárnoucí Cahill

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký sen končí. Fotbalisté Sýrie po nervydrásajícím prodloužení prohráli s Austrálií a na mistrovství světa v Rusku se přes všechnu snahu nepodívají. To Australanům v cestě už stojí jediný soupeř, čtvrtý tým kvalifikace CONCACAF, tedy severu a středu Ameriky. Tím může být, po zápasech hraných dnes v noci, Honduras, Panama nebo USA.



Byla to velká pohádka. Fotbalisté Sýrie, země zmítané občanskou válkou, skončili třetí ve své skupině asijské kvalifikace na mistrovství světa a senzačně zamířili do baráže. Proti Austrálii v "domácím" zápase, který odehráli v Malajsii, uhráli nadějnou remízu 1:1, stejný výsledek svítil po 90 minutách odvety v Sydney.

Austrálii ale opět vytáhl z bryndy sedmatřicetiletý kapitán Tim Cahill. Legenda Evertonu, momentálně nastupující v Melbourne City, vylepšila svůj vlastní reprezentační střelecký rekord. Cahill nejprve ve 13. minutě odpověděl na zásah Omara Alsomy a srovnal na 1:1, dvacet minut po startu prodloužení nekompromisní hlavičkou nejen zaznamenal 50. gól v národním týmu, ale hlavně zařídil postup Australanů.

Protinožcům teď zbývá porazit celek, který po závěrečných zápasech kvalifikace Severní a Střední Ameriky skončí na čtvrtém místě, a stanou se X. týmem, který si zahraje mistrovství světa v roce 2018. Kromě Ruska, které šampionát pořádá, už má jisté místo Německo, Srbsko, Polsko, Anglie, Španělsko, Belgie, Island, Brazílie, Nigérie, Egypt, Mexiko, Kostarika, Írán, Jižní Korea, Japonsko a Saudská Arábie.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud