13. října 2017 • 13:47

Analýza Slováků. Proč nejsme na MS? Neměli jsme štěstí, říká šéf svazu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv cíl splnili, celá kvalifikace dopadla zklamáním. Slovenští fotbalisté nedosáhli z druhého místa v boji o světový šampionát ani na baráž. „Za neúspěch bych to však nepovažoval. Štěstí, které jsme měli v minulých kvalifikacích, jsme nyní neměli,“ uvedl prezident Slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik.



Podařilo se jim postavit zřejmě jeden ze nejsilnějších týmů v historii. Trenér Ján Kozák měl k dispozici opravdu výjimečnou generaci fotbalistů. Mezi opory patří Marek Hamšík , Martin Škrtel či Juraj Kucka. Z úspěšné jednadvacítky navíc skvěle zapadli Milan Škriniar či Stanislav Lobotka. Přesto to na kvalifikování na MS v Rusku nestačilo.

Slováci skončili ve skupině druzí, což byl sice jejich cíl, ale na baráž, kterou si zahraje osm nejlepších, kteří skončili na druhé příčce, je minula.

„Kvalifikaci vnímám ve dvou rovinách. První je, že jsme splnili to, co jsme si zadali a skončili na druhém místě. Navždy mě však bude mrzet, že jsme byli tak blízko a nepodařilo se nám postoupit,“ uvedl šéf slovenského fotbalu Ján Kováčik.

Slovenští fotbalisté se zlobí na rozhodčího
Slovenští fotbalisté se zlobí na rozhodčího

Jako hlavní důvody, proč bude Slovensko v Rusku chybět, vyjmenoval nejen čtyři porážky ve skupině, ale i málo štěstí.

„Bez štěstí se těžko postupuje a vítězí. Když si projdeme zápas po zápase, tak je vidět, že jsme ho opravdu neměli. A když poté máte čtyři prohry z deseti zápasů, těžko můžete pomýšlet na přímý postup,“ dodal.

Slovenský deník SME informoval také o tom, jaké prémie si hráči za uplynulý kvalifikační cyklus rozdělí. Za každou výhru měli Hamšík a spol. slíbeno 100 tisíc eur (2,6 milionu korun). V zápasech proti Anglii se bonus zvýšil na 150 tisíc eur.

Ze slíbených částek dostali fotbalisté pouze 50 procent, druhá polovina měla dorazit, pokud by se povedl postup na šampionát. Vzhledem k tomu, že Slovensko vyhrálo šest zápasů, mohlo si v případě postupu rozdělit 600 tisíc eur (15,5 milionu). Takhle ale do kabiny poputuje „pouze“ polovina.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud