24. března 2015 • 18:31

Kane na ME v Česku určitě přijede. Pomůže mu to, tvrdí spoluhráč Čecha

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický útočník Harry Kane byl poprvé nominován do seniorské reprezentace a debutovat může v pátečním utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Litvou. Spoluhráč z národního týmu Gary Cahill však talentovanému fotbalistovi Tottenhamu radí, aby s anglickou jednadvacítkou absolvoval červnové mistrovství Evropy v České republice.



Vedení Tottenhamu se vyslovilo proti Kaneově startu na malém Euru, aby jednadvacetiletého střelce kvůli náročnému programu nepotkalo "vyhoření". Kane kvůli pozvánce do anglického A-týmu přišel o přípravný zápas s českou jednadvacítkou, ale jeho start na šampionátu v Praze, Olomouci a Uherském Hradišti podpořil trenér seniorské reprezentace Roy Hodgson i Cahill.

"Pokud jste vyzváni, abyste hráli za Anglii nebo její jednadvacítku, tak nepřemýšlíte a jdete. Jsem si jistý, že Kane není výjimkou," řekl novinářům Cahill. "Až mu přijde pozvánka, určitě ji přijme. Už si vyzkoušel atmosféru seniorského mužstva a bude součástí ještě mnoha budoucích výběrů," uvedl devětadvacetiletý obránce Chelsea.

Úspěch mladých Angličanů je prý důležitý pro celou zemi. "Chceme, aby si naše jednadvacítka na letním Euru vedla co nejlépe. Jsou tam dobří hráči a všichni se chtějí dostat do 'áčka'. Také jsem byl na šampionátu do 21 let a mohu potvrdit, že hráčům to pomůže ve vývoji," řekl Cahill.

Kane patří k největším evropským objevům této sezony. Celkem za Tottenham nastřílel 29 gólů, z toho 19 v anglické lize. Před odjezdem k reprezentaci se blýskl hattrickem v zápase s Leicesterem (4:3).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud