2. dubna 2015 • 04:40

Ideální sestava jednadvacítky? V generálce nastoupili jen ČTYŘI hráči

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čas dlouhého zkouškového období rychle mizí, termín domácího EURA se blíží. Česká jednadvacítka v úterý odehrála zatím poslední přípravné utkání s Portugalskem (1:0). Místo aby v generálce na červnový turnaj už trenér Dovalil otrkával kostru týmu, postavil hodně obměněnou sestavu. Český kouč bude rád, když se mu kompletní kádr sejde aspoň pár dnů před samotným šampionátem.



Anglie, Portugalsko. V těchto zápasech už trenér Dovalil chtěl ozkoušet většinu hráčů, se kterými půjde na trh na červnovém mistrovství. Jenže ze všech možných důvodů mu řada jmen, co připadají v úvahu do základní sestavy, chyběla.

Václav Kadlec s Ladislavem Krejčím odjeli s áčkem na Slovensko, ač o ně Dovalil minimálně pro zápas s Portugalskem hodně stál. Pavel Kadeřábek se teprve pozvolna dává dohromady po zranění, kvůli zdravotním problémům neodehrál zápas s Anglií levý bek Matěj Hybš.

Duely na Letné a v Edenu odehrály dva téměř úplně odlišné týmy, Dovalil udělal v základní sestavě celkem devět změn. Přitom k vyladění ideální jedenáctky a nácviku herních činností mu s týmem před vstupem do turnaje s Dánskem (první zápas skupiny 17. června) zbývá jediné soustředění v Rakousku.

Už teď je jasné, že tým se zejména směrem dopředu bude muset opřít o ty, co v posledním cyklu nastupovali za jednadvacítku velmi sporadicky. K mužstvu se po dlouhé době vrátil Matěj Vydra (pauza téměř čtyři roky), proti Dánsku v listopadu zase po roce a půl trvající pauze naskočil Václav Kadlec (a gólem pomohl k remíze 2:2).

Áčko je priorita, hlásí Vrba

Pavel Kadeřábek za jednadvacítku nastoupil pouze čtyřikrát, Ladislav Krejčí šestkrát. Zařazení hráčů nejzvučnějších jmen, co už si vybojovali místo v dospělém týmu, přitom bude pro úspěch na EURO naprostou nutností.

Jenže trenér Dovalil nejsilnější kádr k dispozici ještě ani jednou neměl. Navíc se to nejspíš až do samotného zahájení turnaje nezmění. 12. června hraje áčko důležitou kvalifikaci na Islandu, kam trenér Vrba může teoreticky povolat čtyři hráče patřící do základu "Lvíčat". "Priorita je áčko, kterému se jednadvacítka musí přizpůsobit," vyhlásil nekompromisně před zápasem na Slovensku.

Pokud ty nejzkušenější členy kádru jednadvacítky vezme na zápas s Islandem, tak Kadeřábek, Krejčí, Kadlec a Vydra budou mít jen pět dní na to, aby se z Islandu přesunuli domů a připravili se na zahajovací zápas ostře sledovaného turnaje.

Jak se rýsuje sestava české jednadvacítky

Ideální sestava pro EURO podle iSport.cz

Pavlenka - Kadeřábek, Kalas, Brabec (Baránek), Hybš - Petrák - Skalák ( Přikryl ), Zmrhal, Kadlec, Krejčí - Vydra.

Základní sestava proti Portugalsku

Koubek - Jugas, Brabec, Baránek, Hybš - Takács - Masopust , Přikryl, Hrubý, Zmrhal - Vydra.

Základní sestava proti Anglii

Pavlenka - Holeš, Kalas, Stronati, Hanousek - Petrák - Skalák, Zmrhal, Trávník, Frýdek - Vydra.

Více o přetahování hráčů mezi jednadvacítkou a reprezentačním áčkem čtěte ve čtvrtečním Sportu! Elektronickou verzi si můžete zakoupit ZDE »

Jiří Skalák hodnotí utkání s Portugalskem
Video se připravuje ...

Jan Baránek hodnotí duel s Portugalskem
Video se připravuje ...

Tomáš Přikryl po utkání s Portugalskem
Video se připravuje ...

Tomáš Koubek udržel proti Portugalsku čisté konto
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud