Jonáš Bartoš
6. června 2015 • 19:01

Bojujte, burcoval Brabec. Lvíčata nabírají formu, vyučili Ukrajince

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Den před oznámením konečné nominace na mistrovství Evropy přituhuje, každý hráč maká na plné obrátky. Tomu odpovídal i výkon na hřišti. Reprezentanti české jednadvacítky předvedli proti Ukrajině bojovnou, takticky zodpovědnou partii, navíc zaznamenali důležitou výhru tři nula. Výkon i obraz utkání dává dobré naděje pro blížící se domácí EURO.



Už ve středu 17. června od 18 hodin česká „Lvíčata“ vyběhnou do ostrého duelu evropského šampionátu. Před zaplněným Edenem se postaví Dánsku, půjde o obrovsky sledované utkání. Že se důležitý start domácího turnaje blíží, potvrdila i předposlední příprava s Ukrajinou.

V rakouském Wörglu se jelo na plný plyn. „Pánové, hrajete hlavně za tým,“ burcoval tým před výkopem kapitán Jakub Brabec. „Je to potřeba, motivace není taková, jako když je na stadionu plno. Ale jinak každý víme, proč jsme tady,“ uvedl záložník Michal Trávník, autor úvodní branky zápasu.

Přikryl se pokouší obrat ukrajinského hráče o míč
Přikryl se pokouší obrat ukrajinského hráče o míč

Češi začali zápas s Ukrajinou mnohem lépe. Agresivním, vysoko vysunutým presinkem nutili soupeře k chybám. Trenér Dovalil musel být spokojený, tak nějak by hra českého týmu měla vypadat. Bojovnost a aktivita v ofenzivě může být v Praze klíčem k úspěchu proti ještě silnějším soupeřům, než byli Ukrajinci.

Skóre otevřel po půl hodině hry Michal Trávník, trefil se krásně na vzdálenější tyč. „Chtěli jsme hrát hodně vysoko, aby oni dělali chyby. To se naplnilo, dali jsme z toho první gól, bylo tam i víc okamžiků, kdy oni udělali chybu a byla z toho šance,“ těšilo mladíka ze Slovácka.

Podhrotovému hráči se zápas povedl, stejně jako jeho dalším kolegům, co hráli v první jedenáctce. Trenér Dovalil potvrdil svůj záměr a do poločasů postavil téměř dvě odlišné sestavy, aby rozložil zátěž mezi celý kádr. „Je dusno, těžko se dýchá, navíc Ukrajinci jsou běhaví. Byl to opravdu náročný poločas,“ souhlasil Trávník, který už po přestávce do zápasu nezasáhl.

Na hrotu odehrál celé utkání jihlavský Kliment. V momentě, kdy Watford nepustil Matěje Vydru a první zápas nebude k dispozici Václav Kadlec, stává se vážným adeptem na základní jedenáctku. Navíc těsně před koncem poločasu vstřelil nádhernou branku, jeho střela z velké vzdálenosti cinkla o tyčku a po anglicku zaplula do sítě. „Má gól a asistenci, řekl si o nominaci,“ chválil ho po utkání trenér Dovalil.

Český tým si zejména hrou v prvním poločase zvedl sebevědomí a prokázal rostoucí formu, v závěru ještě pojistil konečnou výhru 3:0 Tomáš Přikryl.

V neděli oznámí trenér Dovalil konečnou 23člennou nominaci pro evropský šampionát, čtyři hráči ze stávajícího výběru budou mít smůlu. V úterý pak národní tým odehraje ještě jeden zápas, v Zell am See se znovu střetne s Ukrajinou.

ČR - Ukrajina 3:0 (2:0)
Branky: 29. Trávník, 43. Kliment, 88, Přikryl.

Sestava ČR:

1. poločas: Pavlenka - Jugas, Brabec, Baránek, Hanousek - Jánoš, Zmrhal - Masopust, Trávník, Frýdek - Kliment.
2. poločas: Pavlenka - Holeš, Kalas, Polom, Hybš - Jánoš, Hrubý - Vávra, Houska, Frýdek (60. Přikryl) - Kliment. Trenér: Dovalil.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud