7. června 2015 • 15:12

Nominace Lvíčat na EURO: Končí Polom, Vávra, Hrubý a Holeš

Autor: ČTK, iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do konečné nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na domácí mistrovství Evropy se nevešli stoper Dukly Roman Polom, záložník Slavie Robert Hrubý, brněnský útočník Stanislav Vávra a bek Tomáš Holeš z Hradce Králové. Trenér Jakub Dovalil si nechal v mužstvu Jiřího Skaláka, který se uzdravuje po operaci nohy, i tři hráče z A-týmu Pavla Kadeřábka, Ladislava Krejčího a Václava Kadlece. Už dříve ze širší nominace vypadl Matěj Vydra, kterého neuvolnil Watford.



Všichni hráči, kteří nejsou na soupisce, se budou nadále připravovat s týmem pro případ, že by se někdo zranil. Dnes je sice uzávěrka soupisek, ale do začátku turnaje lze kvůli zranění seznam 23 jmen změnit.

"Jde předevvším o administrativní akt kvůli nařízení UEFA, že musíme určit dvacet hráčů plus tři brankáře. Kdyby to nebylo nutné, nechali bychom nominaci širší," zdůraznil manažer týmu Jaromír Šeterle.

"Tři hráči jedou s áčkem (Kadlec, Krejčí, Kadeřábek), jeden je po operaci (Skalák), další mají drobná zranění. Nepřicházelo v úvahu, že by vyřazení hráči v Rakousku skončili. Může se stát cokoliv. Chceme, aby 27 hráčů bylo perfektně připravených i pár minut před startem šampionátu," dodal Šeterle.

Nevětším překvapením je nominace Jana Klimenta z Jihlavy, který před soustředěním v Rakousku nikdy v jednadvacítce nebyl. Svými výkony v závěru ligové sezony i gólem a asistencí v sobotní přípravě s Ukrajinou si však řekl o šanci na úkor dodatečně povolaného Vávry.

"Honza Kliment zahrál dobře v sobotu proti Ukrajině. Když jsou v nominaci Krejčí a Kadeřábek z áčka, je jasné, že jiní hráči působící na jejich postech vypadnou," vysvětloval proces výběru kádru trenér Jakub Dovalil.

Dovalil oznámil nominaci na EURO: Vypadli Polom, Vávra, Hrubý a Holeš
Video se připravuje ...

Konečná nominace na EURO do 21 let

Brankáři: Koubek, Pavlenka, Reichl
Obránci: Baránek, Brabec, Hanousek, Hybš, Jugas, Kadeřábek, Kalas,
Záložníci: Frýdek, Houska, Jánoš, Krejčí, Masopust, Petrák, Přikryl, Trávník, Takács, Zmrhal
Útočníci: Václav Kadlec, Skalák, Kliment

Největší konkurence v týmu byla v obraně, na což doplatili Polom s Holešem. A to i kvůli tomu, že Jakub Jugas je schopný hrát na pravém beku i stoperu. Středního obránce mohou hrát také záložníci Ondřej Petrák a Ladislav Takács. Ve středu zálohy se nedostalo na Hrubého, který patřil mezi nejmladší hráče výběru.

"Rozhodnutí je tvrdé, ale muselo padnout. Apelovali jsme na hráče, aby to přijali profesionálně, že tím jejich fotbalový život nekončí. Ještě nevíme, jak to dopadne u Jirky Skaláka, Ondřej Petrák má drobné zranění. Může se stát cokoliv a někdo ze čtyř vyřazených se zapojí zpátky," řekl trenér Jakub Dovalil.

Vyřazení Holeše mimo jiné znamená, že Dovalil stoprocentně počítá s výpomocí nejlepšího hráče české ligy Pavla Kadeřábka, který se k týmu připojí podobně jako Kadlec a Krejčí v sobotu 13. června po návratu z kvalifikačního utkání A-týmu na Islandu. Jednadvacítka se z Rakouska vrací do Prahy ve středu 10. června a do turnaje vstoupí 17. června duelem s Dánskem.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud