Jan Podroužek
9. června 2015 • 10:37

Test na EURO? Dovalil postaví v generálce i vyřazené hráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Poslední zápas před EURO. Poslední zkouška. Jednadvacítka jde podruhé v krátké době na rakouském soustředění proti Ukrajině. Dnes v 18.00 na hřišti v Zell am See ale s mužstvem vyběhnou i hráči, které trenér Jakub Dovalil vyřadil při nedělním zužování kádru pro domácí šampionát.



Roman Polom, Tomáš Holeš, Robert Hrubý a Stanislav Vávra. Čtyřka, která se před dvěma dny dozvěděla, že závěrečný turnaj ji nečeká. Smutná zpráva pro ni ale neznamenala odjezd ze soustředění v Kaprunu, zůstala a dnes dokonce nastoupí i do zápasu proti Ukrajině.

Což vlastně trochu sráží význam posledního testu před EURO. Dovalil tedy nevyzkouší jen hráče, se kterými počítá pro šampionát, na druhou stranu mu ale stále chybí trojice Pavel Kadeřábek , Ladislav Krejčí a Václav Kadlec, které čeká v pátek kvalifikační zápas s áčkem na Islandu.

Kouč Dovalil nabádá své svěřence
Kouč Dovalil nabádá své svěřence

„Pro hráče je to složitá, chápu, ale jsme jeden tým. Chceme, aby se kluci dál připravovali, protože, a to nechci vyvolávat žádné duchy, může dojít k tomu, že bychom museli sahat dodatečně do nominace kvůli zranění,“ vysvětluje svůj postoj Dovalil.

Nebude to pravděpodobně ani zdaleka celé střetnutí, co Polom, Holeš, Hrubý a Vávra odehrají. Spíš půjde o minutky. „Odehrají část toho zápasu, chceme je zkrátka mít nachystané v případě potřeby,“ doplňuje trenér.

Zápas měl původně začínat už v 17.00, start se ale nakonec posunul o hodinu dál. Zítra ve čtyři hodiny ráno má jednadvacítka budíček a ráno se speciálem přesune ze Salcburku zpátky do Prahy. Sejde se znovu až 13. června, čtyři dny před úvodním zápasem s Dánskem.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud