Jonáš Bartoš
10. června 2015 • 04:58

Lvíčata po posledním testu před Eurem: Komu se daří? Kde je problém?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Start domácího mistrovství Evropy se kvapem blíží, česká „Lvíčata“ v úterý odehrála poslední přípravu s Ukrajinou (2:1). Tým Jakuba Dovalila téměř po třech letech testování už za týden vstoupí do soutěžních bojů. Jak mužstvo vypadá po soustředění v rakouském Kaprunu? Server iSport.cz vybral hlavní body, kde se mladým fotbalistům daří a kde naopak potřebují zabrat.



+ DVĚ VÝHRY A GÓLY

V rámci herního kempu v rakouském Kaprunu se český tým dvakrát střetl s výběrem Ukrajiny, dvakrát úspěšně. Potřebné sebevědomí hráčům zvedly nastřílené góly a úspěšné výsledky, což je před ostře sledovaným turnajem obzvlášť potřeba. Výhry 3:0 a 2:1 ale úplnou výpovědní hodnotu nemají. Ukrajina nastoupila s mladším výběrem a nemá kvalitu srovnatelnou s týmy, které české mladíky čekají na šampionátu v Praze.

Národní tým do 21 let bojoval v posledním zápase s UkrajinouFoto Dominik Bakeš (Sport)

+ NACHYSTANÁ DEFENZIVA

Tomáš Kalas sice první zápas s Dánskem kvůli trestu vynechá, trenér Jakub Dovalil i tak může zůstat v klidu. Na post stopera jsou nachystaní i další kvalitní hráči. Kapitán Jakub Brabec ve dvojici s Janem Baránkem fungují velmi dobře. Na pravý kraj se chystá místo pro letce Kadeřábka, vlevo se rozhodne mezi Matějem Hybšem a Matějem Hanouskem. Jistě vypadají gólmani Koubek s Pavlenkou, dobře pracovala dvojice středových záložníků Jánoš, Zmrhal. Výtečně se směrem dopředu jeví Martin Frýdek.

Trenér Dovalil chválil Frýdka. Na jakých postech v sestavě ještě váhá?
Video se připravuje ...

+ TRUMFY Z ÁČKA

Při vší úctě. Ve srovnání s kvalitou hráčů Německa je individuální úroveň českých „Lvíčat“ níž. Potřebnou kvalitu by týmu mohli přidat hráči, kteří už patří do áčka. Trenér Jakub Dovalil si od trojice Kadeřábek, Krejčí, Václav Kadlec hodně slibuje. Připojení kvalitních plejerů „last minute“ po kvalifikaci na Islandu samozřejmě nemusí stoprocentně fungovat, nicméně právě oni mohou celku dodat potřebný šmrnc k tomu, aby se dokázal popasovat i se supersilnými Němci.

Robert Hrubý se postaral o vítěznou brankuFoto Dominik Bakeš (Sport)

- ABSENCE HROTU A TVŮRCE HRY

Velká bolest české družiny. Kouč Dovalil počítal na hrot s Matějem Vydrou, jenže toho nepustil Watford. Druhý zvučný forvard, Václav Kadlec, zase nemůže nastoupit v prvním zápase s Dánskem. Hledání útočníka tak pokračuje. Trenéři v generálce s Ukrajinou zkoušeli v první půli Lukáše Masopusta a Tomáše Přikryla. Jihlavskému Klimentovi, který naskočil po přestávce, se víc povedl první duel s Ukrajinou. Dalším problémem je podhrotový hráč, v kádru chybí kvalitní režisér typu Tomáše Rosického.

Jugas pálí na ukrajinskou brankuFoto Dominik Bakeš (Sport)

- NENALEZENÁ SESTAVA

Český tým po osmnácti přípravných zápasech stále nemá optimální jedenáctku, která by měla bojovat už za týden v Praze s Dánskem. Kadeřábek, Krejčí i Kadlec se přidají až na poslední chvíli, Petrák se Skalákem pořádně netrénují kvůli zdravotním problémům. Problémy s karetními tresty Kalase i Kadlece jsou dobře známé. Sestava půjde do zahajovacího duelu EURA prakticky z fleku, bez jediného společného odehraného zápasu. Pro ideální výkon proti nebezpečným soupeřům nic příjemného. Trenér Dovalil prozradil, že stále váhá na třech postech – brankář, levý obránce a útočník.

Tomáš Přikryl se postaaral o úvodní banku utkání.Foto Dominik Bakeš (Sport)

- ŽÁDNÝ OSTRÝ TEST

Téměř tři roky česká jednadvacítka nehrála soutěžní zápas, naposledy v říjnu 2012 baráž o ME s Ukrajinou (2:2). Jako domácí tým totiž nemusela hrát kvalifikaci o blížící se šampionát. Je to příjemná výhoda jisté účasti, naopak nevýhoda v absenci těžkých zápasů. Hráči společně ladí formu jen v přípravných duelech, ty nikdy nenahradí náročné boje před vyprodaným stadionem. Trenér Dovalil nemohl za celý cyklus pořádně vyzkoušet, jak jednotliví hráči budou reagovat pod ohromným tlakem, který domácí turnaj přináší.

U míče je Tomáš Kalas
U míče je Tomáš Kalas

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud