Jonáš Bartoš
20. června 2015 • 18:52

Trefil břevno, pak se zranil. Lvíčata přišla o skvělého Kadlece

Autor: Jonáš Bartoš, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je jízda! Čeští fotbalisté vtrhli do utkání se Srbskem jako uragán, během první dvacetiminutovky diváky dvakrát rozjásal Jan Kliment. „Lvíčata“ bohužel hned v úvodu přišla o do té doby nejlepšího muže na trávníku. Václav Kadlec si chvíli poté, co krásnou střelou trefil břevno, poranil kotník a musel střídat. Ve 29. minutě ho nahradil Michal Trávník. Češi nakonec vyhráli 4:0, ale přišli o Kadlece.



Tohle je velká škoda. Jinak skvělý úvod utkání české fotbalové jednadvacítky pokazilo nepříjemné zranění klíčového hráče týmu. Útočník Václav Kadlec se musel po půlhodině poroučet z trávníku, bolavá levá noha ho nepustila dál.

Jan Kliment se raduje ze svého úvodního gólu v zápase se Srbskem na EURO jednadvacítek
Jan Kliment se raduje ze svého úvodního gólu v zápase se Srbskem na EURO jednadvacítek

Kadlec, který spolu s Kalasem kvůli karetnímu trestu vynechal první duel s Dánskem, patřil k nejlepším mužům na hřišti. Rozjel akci před prvním gólem Klimenta, mladého forvarda potom skvěle vysunul do obří šance. Aktivní útočník Frankfurtu se dostal i do zakončení, jeho krásná střela z osmnácti metrů skončila v patnácté minutě jen na břevně.

Okolo 24. minuty ale česká trojka zůstala ležet za postranní čarou. Kadlec se po ošetření ještě vrátil na hřiště, ale hned signalizoval, že dál to nepůjde. Noha ho příliš bolela. Na place strávil necelou půlhodinu, poté ho za potlesku letenského publika nahradil Michal Trávník.

Během druhého poločasu už se Kadlec mihl mezi náhradníky na lavičce. Kouč Jakub Dovalil ale po závěrečném hvizdu netušil, jak vážné je jeho zranění. "Venca má nějakej zraněnej kotník, ale neměl jsem čas se o něj zajímat. Jen bych si přál, aby byl v pořádku," řekl Dovalil pro Českou televizi.

Sám Kadlec také přišel před kamery ještě před tím, než zamířil na vyšetření do nemocnice. "Běžel jsem a zvrtnul se mi kotník, byl jsem sám, soupeř byl daleko," popsal Kadlec situaci, kdy se zranil.

Sám tvrdil, že se mu během duelu dařilo. "Cítil jsem se dobře, věřil jsem, že budu pro tým prospěšný a snad jsem i byl, takže to bylo fajn. Je dobře, že to kluci dotáhli," těšil se z úspěchu týmu.

Při dotazu na svou budoucnost se mu však tvíř hodně zachmuřila. "Jedu do nemocnice, mám dvě boule na noze, tak uvidíme," netušil český reprezentant, jak to bude dál. "Když bude i malá šance, chtěl bych hrát dál. Uvidíme, co ukáže vyšetření. Když tam bude něco natrženého, tak…" nedokončil Kadlec myšlenku, že už by si na EURO také nemusel zahrát.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud