21. června 2015 • 17:55

Nádherný gól přinesl naději, Angličané porazili Švédsko 1:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angličané napravili zaváhání s Portugalskem (0:1) a ve svém druhém utkání na EURO do 21 let porazili Švédsko 1:0. Vítězný gól vstřelil před koncem zápasu krásnou střelou z dálky Jesse Lingard. V tabulce skupiny B mají oba soupeři shodně tři body. 



V první půli byli blíž ke gólu Angličané. Největší šanci měl Kane, který po Jenkinsonově centru hlavičkoval z malého vápna, ale v pádu mířil těsně vedle. Ve slibné pozici se o chvíli později ocitl i Hughes, jenže tomu do střely vpadl švédský obránce Helander.

Skandinávci zahrozili až ke konci poločasu, kdy hlavičkoval Kiese Thelin. Mířil ovšem přesně do rukou anglického brankáře Butlanda.

I ve druhé půli měli Angličané míč na kopačkách mnohem déle, jenže i přes trvalý optický tlak si šancí vytvořili velmi málo. V jedné se po kombinaci s Kanem ocitl Jenkinson, ale obránce Arsenalu trefil jen boční síť.

Vítězný střelec Anglie Lingard: Je to obrovská úleva
Video se připravuje ...

Švédové hrozili spíše příležitostně z protiútoků nebo standardních situací, ale soustředili se především na obranu a udržení čistého konta. To se jim však nakonec nepodařilo. Pět minut před koncem se totiž odražený míč po rohu dostal na vápno k Lingardovi a anglický záložník se trefil přesně ke vzdálenější tyči.

"Hned mě napadlo, že budu střílet, a naštěstí míč skončil v bráně. Naše branka Švédy odrovnala a už jsme vedení udrželi," řekl Lingard, kmenový hráč Manchesteru United, který na jaře hostoval v druholigovém Derby County. "Věděli jsme, že musíme vyhrát a že to nebude nic lehkého. Ale ukázali jsme týmového ducha a že můžeme vyhrávat těžké zápasy," dodal střelec jediného gólu.

To John Guidetti, největší hvězda švédského týmu, byl po utkání zničený. "Dřeli jsme celý zápas k ničemu. Hráli jsme 85 minut skvěle, jenže když na této úrovni uděláte chybu, pykáte. A Angličané nás bleskově potrestali. Ale už jsme s tímhle týmem překonali těžké překážky, rozhodně se nezdáváme," řekl Guidetti.

Angličané už těsné vedení uhájili a slavili nesmírně důležité vítězství, kterým se na švédský tým dotáhli v tabulce. Oba soupeři mají tři body stejně jako Portugalsko, které ještě čeká večerní utkání v Uherském Hradišti s Itálií.

Trenér Southgate chválil střelce: Dříč a brusič lajny
Video se připravuje ...

Jesse Lingard vystřelil Anglii nádherným gólem výhru nad Švédskem a naději na postup ze skupiny B
Jesse Lingard vystřelil Anglii nádherným gólem výhru nad Švédskem a naději na postup ze skupiny B

Mistrovství Evropy ve fotbalu hráčů do 21 let - skupina B v Olomouci:

Švédsko - Anglie 0:1 (0:0)
Branka:
85. Lingard. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Sobrino (všichni Šp.). ŽK: Khalili, Baffo (oba Švéd.). Diváci: 11.257.

Švédsko: Carlgren - Lindelof, Baffo, Helander, Augustinsson - Khalili (87. Quaison), Hiljemark, Lewicki, Tibbling (78. Larsson) - Kiese Thelin, Guidetti (82. Ishak). Trenér: Ericson.

Anglie: Butland - Jenkinson, Moore, Gibson, Garbutt - Redmond, Chalobah, Hughes (46. Ings), Carroll (73. Loftus-Cheek), Pritchard (55. Lingard) - Kane. Trenér: Southgate.

Z V R P Skóre B
1. Portugalsko 3 1 2 0 2:1 5
2. Švédsko 3 1 1 1 3:3 4
3. Itálie 3 1 1 1 4:3 4
4. Anglie 3 1 0 2 2:4 3

Kane táhne. V Olomouci se stála hodinová fronta na lístky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud