22. června 2015 • 04:10

Poperou se o Klimenta? Sledoval ho Juventus, Ajax či Brémy

Autor: dvo, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních dnech je ho všude plno. Útočník české reprezentace do 21 let Jan Kliment svými kvalitními výkony na ME o sobě dává dost vědět. Poté, co vstřelil v sobotu Srbsku tři góly, navíc začal zajímat i přední evropské kluby. Juventus, Ajax, Brémy, Stuttgart a několik dalších. Zástupci těchto věhlasných klubů sledovali jeho střelecké představení přímo na Letné se vší parádou. Jsou tedy dny tohoto jednadvacetiletého útočníka na Vysočině sečteny?



Je jednoznačně největším překvapením domácího šampionátu. Jan Kliment se z hráče, který ani nefiguroval v původní nominaci Lvíčat, prodral až do základní sestavy.

V prvním utkání proti Dánsku předvedl bojovný výkon a několikrát se dostal i do zakončení. Jako jeden z mála českých hráčů snesl po celé utkání přísnější měřítko. Ve druhém utkání mu trenér Jakub Dovalil dal důvěru, a opět ho postavil na hrot. Bylo z toho terno!

Kliment třikrát zavěsil do srbské branky a skauti, kteří byli utkání přítomni, si na tribunách zaznamenávali do svých poznámek, kdo že to na hřišti všechny válcuje.

Tohle nečekal nikdo v republice, smál se český hrdina Kliment
Video se připravuje ...

Už po utkání mu reportéři sdělili, zda by se mu nelíbilo třeba v Ajaxu, jehož zástupci byli v hledišti. „Komu by se nelíbil,“ culil se Kliment. „Každopádně na to ani nechci myslet, tohle je ještě hodně daleko,“ řekl útočník Vysočiny Jihlava.

Podle informací od agenta Davida Nehody se na Letné objevili zástupci Juventusu Turín, Werderu Brém, Stuttgartu, Ajaxu, Glasgow Rangers, Bröndby Kodaň, Bergama, Alkmaaru, Utrechtu a Groningenu. Za Juventus sledoval hráče jeho sportovní ředitel Pavel Nedvěd. Z Ajaxu přicestovala dokonce dvojice trenér Frank de Boer a fotbalový ředitel Marc Overmars. Ti v Praze sledovali také útočníka Václava Kadlece, který ale kvůli zranění na ME nepokračuje. Více ZDE >>>

Právě na dnešní den má vedení jihlavského klubu schůzku s Klimentovým agentem a budou řešit jeho případný přestup. Povedou jeho kroky do Evropy? Cena za tohoto mladého střelce je zatím poměrně přijatelná. Pohybovat by se měla kolem 20 milionů korun. Tedy zatím. Zvednout se samozřejmě může, pokud Kliment na turnaji přidá nějakou tu branku.

Kliment: Prohra v prvním zápase neznamená nic dobrého
Video se připravuje ...

Postupová matematika Postupová matematikaFoto Deník Sport

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud