23. června 2015 • 22:35

Češi končí po remíze 1:1 s Němci. Dál žije šance na Rio

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrali o body velkého favorita, přesto končí ve skupině. Čeští fotbalisté do 21 let na domácím EURO remizovali s Německem 1:1, ale na semifinále to v Edenu nestačilo. Kromě dnešního soupeře Dovalilova týmu jde dál Dánsko, které ve druhém utkání porazilo Srbsko 2:0.  Pro Česko to nemusí být poslední vystoupení na turnaji. Pokud zítra Anglie postoupí z moravské skupiny, budou hrát v neděli o účast na olympiádě v Riu de Janeiru.



Český kouč Jakub Dovalil místo zraněného Václava Kadlece, po kterého po sobotním vítězném zápase se Srbskem šampionát skončil, podle očekávání nasadil na pozici podhrotového hráče Trávníka. Jinak domácí hráli ve stejné sestavě jako v minulém duelu.

Na hřišti bylo od úvodu jasně patrné, že Češi narazili na největšího favorita turnaje. Němci byli silní na míči i v soubojích a po deseti minutách měli první velkou šanci. Po Brabcově chybě a následném závaru zakončoval Younes a brankář Koubek jeho střelu reflexivně vyrazil.

Brabec chválil Krejčího: Nezaslouží to, co se o něm píše
Video se připravuje ...

"Lvíčata" si v úvodním dějství vytvořila jedinou gólovou možnost. Autor hattricku z duelu proti Srbsku Kliment poslal od lajny do vápna přihrávku, která se dostala až k nabíhajícímu Frýdkovi a ten technickou střelou těsně minul horní roh branky.

Domácí potřebovali při vedení Dánska nad Srbskem k postupu vyhrát a do druhé půle vstoupili velmi aktivně. V 47. minutě měl na hlavě vedoucí trefu Brabec, jeho pokus po rohovém kopu za již překonaným Ter Stegenem vyhlavičkoval z brankové čáry Korb. O dvě minuty později se protlačil k zakončení Skalák a přízemní střelou těsně minul.

Čechy přišly promarněné šance draho. Kalas v 55. minutě nedůrazně odvrátil míč nad sebe a jeden z nejlepších hráčů utkání Schulz prostřelil Koubka. Za chvíli mohlo být s domácími ještě hůř, ale Can mířil vedle.

Reprezentanti museli v tu chvíli vstřelit k postupu dva góly, ale zbraně nesložili a poměrně brzy srovnali. Na Petrákův centr si v 66. minutě naběhl střídající Krejčí a střelou pod břevno ukončil své trápení z posledních týdnů.

Češi se vzepjali ke skvělému výkonu na hranici svých možností a favorita turnaje trápili do posledních sekund. Postupový gól se jim ale dát nepodařilo, ani když útok vyběhl podpořit brankář Koubek. Diváci i tak mladíky vyprovodili potleskem vestoje.

ČR - Německo 1:1 (0:0)

Branky: 66. Krejčí - 55. Schulz. Rozhodčí: Makkelie - Blom, Kamphuis (všichni Niz.). ŽK: Frýdek - Younes, Korb, Kimmich, Can. Diváci: 18.068.

ČR: Koubek - Kadeřábek, Brabec, Kalas, Hybš - Petrák, Zmrhal - Skalák (61. Masopust), Trávník (59. Krejčí), Frýdek (79. Přikryl) - Kliment. Trenér: Dovalil.

Německo: Ter Stegen - Korb, Ginter, Heintz, Günter - Younes (64. Bittencourt), Can, Kimmich, Schulz (90.+2 Hofmann) - Meyer (82. Malli), Volland. Trenér: Hrubesch.

Dovalil: Věci na turnaji šly proti nám
Video se připravuje ...

Kalas: Hrát o olympiádu by byla malá náplast
Video se připravuje ...

Frýdek: Škoda, ten jeden gól chyběl
Video se připravuje ...

Ter Stegen: Byl to opravdu venkovní zápas, Čechy hnali fanoušci
Video se připravuje ...

Kadeřábek vymýšlí útočnou akci proti Německu
Kadeřábek vymýšlí útočnou akci proti Německu

Z V R P Skóre B
1. Dánsko 4 2 0 2 5:8 6
2. Německo 4 1 2 1 5:7 5
3. Česko 3 1 1 1 6:3 4
4. Srbsko 3 0 1 2 1:7 1

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud